
Chokladsockerkaka
Betyg (1-5):
Enkel och saftig sockerkaka med fyllig chokladsmak.
Ugnstemperatur:225º
1 st
- 150 g margarin
- 150 g mörk blockchoklad
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält fettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma fettet. .
- Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Blanda ner mjölet och chokladblandningen. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
- Sätt in den i mitten av ugnen och grädda 25-35 min. Kakan ska fortfarande vara "gungig " i mitten när den tas ut, den stelnar när den kallnat.
- Strö över lite florsocker. Servera ev. med lättvispad grädde och färska jordgubbar.
Chokladsockerkaka
Betyg (1-5):
Enkel och saftig sockerkaka med fyllig chokladsmak.
Ugnstemperatur:225º
1 st
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält fettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma fettet. .
- Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt pösigt. Blanda ner mjölet och chokladblandningen. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
- Sätt in den i mitten av ugnen och grädda 25-35 min. Kakan ska fortfarande vara "gungig " i mitten när den tas ut, den stelnar när den kallnat.
- Strö över lite florsocker. Servera ev. med lättvispad grädde och färska jordgubbar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-09-17
Hej Eva Camilla! Nej, det ska inte vara bakpulver i. Mvh/Maja, redaktör
2020-09-11
Ska det inte vara bakpulver i?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-09-17
Hej Eva Camilla! Nej, det ska inte vara bakpulver i. Mvh/Maja, redaktör
Eva Camilla
2020-09-11
Ska det inte vara bakpulver i?