Choklad- och körsbärstårta
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Choklad- och körsbärstårta

3.06 (68 betyg)

En lyxig tårta av choklad med 70% kakaohalt.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

14 portioner
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 6 cl madeira
  • 3 dl körsbärsmarmelad
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
Chokladglasyr:
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk starkt kaffe
Garnering:
  • 1 dl körsbär eller andra bär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem.

  2. 2

    Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

  3. 3

    Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan.

  4. 4

    Garnera eventuellt med körsbär eller andra bär.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar