Choklad- och körsbärstårta

Choklad- och körsbärstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(69)

En lyxig tårta av choklad med 70% kakaohalt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 6 cl madeira
  • 3 dl körsbärsmarmelad
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Garnering:
  • 1 dl körsbär eller andra bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem.
  2. Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan.
  4. Garnera eventuellt med körsbär eller andra bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Choklad- och körsbärstårta
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad 70%
  • 6 cl madeira
  • 3 dl körsbärsmarmelad
  • 1.5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Garnering:
  • 1 dl körsbär eller andra bär

Choklad- och körsbärstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(69)

En lyxig tårta av choklad med 70% kakaohalt.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt madeiran och marmeladen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda chokladsmeten och de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem.
  2. Häll smeten i en smord springform. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikrovågsugn. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt. Bred glasyren på chokladtårtan.
  4. Garnera eventuellt med körsbär eller andra bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!