Chokladsnittar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Chokladsnittar är en klassiker bland småkakor. Dom går snabbt att göra och är perfekta att bjuda på till fikat eller barnkalaset.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg, att pensla med
  • 2 msk pärlsocker, till topping

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör och vatten, arbeta ihop till en deg.
  2. Forma degen till två rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  3. Pensla med lättvispat ägg och strö över pärlsocker.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i sneda, 2 cm breda bitar medan de fortfarande är varma.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Choklad- och jordnötskola

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Halloweenkaka med spindelnät

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Arrakspraliner

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Varm choklad med rom och vispgrädde

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Varm choklad med grädde och marshmallows

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Banankaka med chokladtosca

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Chokladbräck med kryptonitströssel

Betyg
Betyg
(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg, att pensla med
  • 2 msk pärlsocker, till topping

Chokladsnittar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Chokladsnittar är en klassiker bland småkakor. Dom går snabbt att göra och är perfekta att bjuda på till fikat eller barnkalaset.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör och vatten, arbeta ihop till en deg.
  2. Forma degen till två rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  3. Pensla med lättvispat ägg och strö över pärlsocker.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Skär upp i sneda, 2 cm breda bitar medan de fortfarande är varma.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Choklad- och jordnötskola

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Halloweenkaka med spindelnät

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Arrakspraliner

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Varm choklad med rom och vispgrädde

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Varm choklad med grädde och marshmallows

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Banankaka med chokladtosca

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Chokladbräck med kryptonitströssel

Betyg
Betyg
(6)