Chokladskålar med påskig marängsviss
  • Tid 30 min + 1 timma att stelna

Chokladskålar med påskig marängsviss

3.17 (6 betyg)

Imponera på dina gäster med en efterrättsskål gjord av choklad.

  • Tillagningstid 30 min + 1 timma att stelna
  • Ingredienser 5

Ingredienser

8 portioner
  • 300 g mörk choklad
  • 8 runda eller avlånga ballonger
  • 1 liter vaniljglass
  • 40 maränger
  • 2 dl chokladägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt chokladen i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad.

  2. 2

    Blås upp 8 ballonger lite grann. Doppa toppen av ballongen i chokladen tills den är täckt av ett jämnt lager choklad. Se till att chokladen inte är för varm så ballongerna smäller.

  3. 3

    Ställ ballongerna med chokladen uppåt i varsitt glas eller skål och låt stelna något. Innan de stelnat helt, ställ ballongerna med chokladen ner på ett bakplåtspapper så det blir en platt botten till skålen, så att den inte välter. Låt chokladen stelna helt i ca 1 tim.

  4. 4

    Sätt en tejpbit på ballongen och stick ett hål med en nål (så luften får pysa ut) och ta bort ballongen från chokladskålarna.

  5. 5

    Fyll skålarna med glass, maränger och chokladägg.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marielouis

    Hade nog chokladen för varm! Lossnade inte från ballongen

  • Esther

    Ballongen sprack och resulterade i att hela köket plus taket var täckt av choklad.. mindre kul

  • Leena

    Ballongerna sprack inte när vi doppade i chokladen, men det återstår att se när vi ska spräcka de själva vad som händer med chokladen.

  • Hej

    Ballongerna sprack miljoner gånger var väldigt svårt 😰