Chokladsandwich med glass

Chokladsandwich med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Barnens favorit i hemmagjord tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 225 g smör, osaltat, kallt och tärnat
  • 2 ägg, bara gulan
  • 1 liter glass, av valfri sort

Gör så här

  1. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, florsocker och vaniljsocker i en stor skål. Arbeta in smöret med fingertopparna tills det hela blir en smulig massa. Tillsätt äggulorna och blanda till en deg. Stjälp upp den på lätt mjölad yta och forma till en boll.
  2. Kavla ut degen till en 5 mm tjock kaka mellan två ark bakplåtspapper. Ta ut 12 st kakor, ca 7 cm i diameter, i valfri form. Lägg kakorna på plåtarna och grädda i 8 minuter eller tills de är genomgräddade. Låt svalna på galler.
  3. Strax innan servering stansar eller skär du, i samma form som chokladkakorna, ut ca 1½ cm tjocka skivor glass. Lägg en chokladkaka i botten sedan en skiva glass och så en chokladkaka på toppen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Chokladsandwich med glass
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 225 g smör, osaltat, kallt och tärnat
  • 2 ägg, bara gulan
  • 1 liter glass, av valfri sort

Chokladsandwich med glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Barnens favorit i hemmagjord tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, florsocker och vaniljsocker i en stor skål. Arbeta in smöret med fingertopparna tills det hela blir en smulig massa. Tillsätt äggulorna och blanda till en deg. Stjälp upp den på lätt mjölad yta och forma till en boll.
  2. Kavla ut degen till en 5 mm tjock kaka mellan två ark bakplåtspapper. Ta ut 12 st kakor, ca 7 cm i diameter, i valfri form. Lägg kakorna på plåtarna och grädda i 8 minuter eller tills de är genomgräddade. Låt svalna på galler.
  3. Strax innan servering stansar eller skär du, i samma form som chokladkakorna, ut ca 1½ cm tjocka skivor glass. Lägg en chokladkaka i botten sedan en skiva glass och så en chokladkaka på toppen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)