Chokladsalami

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Underbart gott julgodis som görs av färska dadlar, fikon, choklad och pistaschnötter. Ur kokboken: Julgodis av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g torkade fikon
  • 75 g färska dadlar, urkärnade
  • 2 msk konjak eller vatten
  • 1 krm malen kanel
  • 75 g mörk choklad (70 %)
  • 40 g hasselnötter
  • 40 g pistagenötter
  • 40 g mandel
  • florsocker

Gör så här

  1. Klipp bort skaften på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna och lägg tillsammans med fikon, konjak och kanel i en skål. Låt dra 30 min.
  2. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixa fikon, dadlar, choklad och hasselnötter i en matberedare monterad med knivblad.
  3. Hacka pistaschnötter och mandlar grovt och arbeta in i massan.
  4. Forma till en rulle och pudra med florsocker. Vira in rullen i smörpapper eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna med ett snöre.
  5. Låt chokladsalamin ligga svalt minst ett dygn. Skiva upp vid servering.

Tips

Pudra med extra florsocker vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Coffee cake med äpple

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minipanettone

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g torkade fikon
  • 75 g färska dadlar, urkärnade
  • 2 msk konjak eller vatten
  • 1 krm malen kanel
  • 75 g mörk choklad (70 %)
  • 40 g hasselnötter
  • 40 g pistagenötter
  • 40 g mandel
  • florsocker

Chokladsalami

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Underbart gott julgodis som görs av färska dadlar, fikon, choklad och pistaschnötter. Ur kokboken: Julgodis av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp bort skaften på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna och lägg tillsammans med fikon, konjak och kanel i en skål. Låt dra 30 min.
  2. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixa fikon, dadlar, choklad och hasselnötter i en matberedare monterad med knivblad.
  3. Hacka pistaschnötter och mandlar grovt och arbeta in i massan.
  4. Forma till en rulle och pudra med florsocker. Vira in rullen i smörpapper eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna med ett snöre.
  5. Låt chokladsalamin ligga svalt minst ett dygn. Skiva upp vid servering.

Tips

Pudra med extra florsocker vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Coffee cake med äpple

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Minipanettone

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)