För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladpannacotta med lingon

Betyg (1-5):
3.58 (19 betyg)

Sötsyrlig dessert med lingon och mörk choklad.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 200 g mörk choklad, 70%, i bitar
  • 1 tsk urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 2 msk rödvinbärsgelé
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt svälla cirka 5 minuter. Värm grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Blanda ner socker, choklad, gelatinblad och chili i den heta grädden.
  2. Låt smälta ner under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör ner yoghurten. Fördela smeten i portionsglas. Låt stelna övertäckt i kylskåp 3-4 timmar.
  3. Smält vinbärsgelén i en kastrull. Rör ner lingonen och fördela ovanpå chokladkrämen i glasen. Servera direkt eller låt gelén svalna. Går även att förbereda dagen före servering. Förvara glasen övertäckta i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(110)

Blåbärspaj

(8)

Enkel jordgubbstårta

(29)

Blåbärssemifreddo

(23)

Smulpaj med havregryn

(14)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(40)

Cheesecakesviss

(6)

Muffins med blåbär och vit choklad

(18)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 200 g mörk choklad, 70%, i bitar
  • 1 tsk urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 2 msk rödvinbärsgelé
  • 1 dl lingon

Chokladpannacotta med lingon

Betyg (1-5):
3.58 (19 betyg)

Sötsyrlig dessert med lingon och mörk choklad.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt svälla cirka 5 minuter. Värm grädden i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Blanda ner socker, choklad, gelatinblad och chili i den heta grädden.
  2. Låt smälta ner under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör ner yoghurten. Fördela smeten i portionsglas. Låt stelna övertäckt i kylskåp 3-4 timmar.
  3. Smält vinbärsgelén i en kastrull. Rör ner lingonen och fördela ovanpå chokladkrämen i glasen. Servera direkt eller låt gelén svalna. Går även att förbereda dagen före servering. Förvara glasen övertäckta i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(110)

Blåbärspaj

(8)

Enkel jordgubbstårta

(29)

Blåbärssemifreddo

(23)

Smulpaj med havregryn

(14)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(40)

Cheesecakesviss

(6)

Muffins med blåbär och vit choklad

(18)