Chokladmousse med nektariner
  • Tid 20 min + 20 minuter att stelna

Chokladmousse med nektariner

3 (6 betyg)

En len liten munsbit, passar perfekt til kaffet.

  • Tillagningstid 20 min + 20 minuter att stelna
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
Till servering:
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 4 nektariner
  • 0.5 dl konc. tropisk saft eller sockerlag
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt chokladen i mindre och lägg i en bunke.

  2. 2

    Smält chokladen över vattenbad och tillsätt smöret. Rör om till en jämn smet och ställ åt sidan.

  3. 3

    Separera av äggvitor och gulor. Vispa vitorna till ett fast skum. Blanda äggulorna med chokladen. Vänd ner äggvitan.

  4. 4

    Torrosta nötterna under omrörning i stekpanna till fin färg.

  5. 5

    Skala och skär frukten i bitar. Fördela i 4 glas. Häll över saft eller sockerlag. Fördela moussen i glasen och låt stelna 20 minuter i kylskåp. Toppa med nötterna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Var försiktig så att chokladen inte blir för varm och skär sig.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Isabel

    Gott och enkelt! Nektrinerna bryter fint mot den något beska chokladen.