Chokladmousse med apelsinsås
  • Tid 30 min + minst 4 tim i kylen

Chokladmousse med apelsinsås

2 (2 betyg)

Härligt fluffig mousse med frisk apelsin. Recept av: Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo

  • Tillagningstid 30 min + minst 4 tim i kylen
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 125 g chokladknappar, mörka eller hackad choklad
  • 8 Dumlekola, skivade
  • 2 äggulor
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 0.5 krm salt
  • 3 dl vispgrädde
Apelsinsås
  • 5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk potatismjöl
Till servering
  • frukt, t ex fileade apelsiner, sharonfrukt, hjortron
  • hackade pistagenötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Chokladmousse: Smält chokladen och dumlekolorna tillsammans i vattenbad. Vispa äggulor, socker och salt med elvisp tills det mesta av sockret lösts upp. Vispa grädden fluffig.

  2. 2

    Vänd varsamt ner grädden och den smälta chokladen i ägg-vispet. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Låt stå i kylen minst 4 timmar.

Apelsinsås:

  1. 1

    Vispa ihop apelsinsaft, vaniljsocker och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. När första bubblan syns, ta kastrullen från värmen och häll upp i en kanna. Låt svalna och ställ i kylen till servering.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Såsen hälls bredvid i samma skål eller glas som moussen. Lycka till!

  • Göran

    Verkar vara mycket sås?? över en dl per glas?

  • Eine

    Ska apelsinsåsen slås över moussen?