Chokladkonfekt

Chokladkonfekt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Godiset som är ett måste för alla chokladälskare. Perfekt godis att servera på julbordet! Recept ur kokboken: Julgodis av: Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid att stelna
60 bitar
  • 6 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kakao
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • neutral olja, till pensling

Gör så här

  1. Blanda socker, grädde, kakao, sirap och salt i en kastrull. Koka på svag värme till en temperatur på 122°, ca 20 min.
  2. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och rör ner smör och vaniljsocker.
  3. Häll massan i en bunke och vispa med elvisp tills den blivit nästan stel, ca 10 min. Klä en form med måtten ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper och pensla med olja.
  4. Tryck ut massan i formen. Låt stelna och skär den i 60 kuber.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-12-07

Den blev god, men för söt för min smak. Allting gick också väldigt mycket fortare, både kokandet och vispandet. Mina blev lite torra, hårda och smuliga eftersom jag vispade för länge. Men då vispade jag inte ens 5 minuter.

Chokladkonfekt
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl kakao
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • neutral olja, till pensling

Chokladkonfekt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Godiset som är ett måste för alla chokladälskare. Perfekt godis att servera på julbordet! Recept ur kokboken: Julgodis av: Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 45 min + tid att stelna
60 bitar

Gör så här

  1. Blanda socker, grädde, kakao, sirap och salt i en kastrull. Koka på svag värme till en temperatur på 122°, ca 20 min.
  2. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och rör ner smör och vaniljsocker.
  3. Häll massan i en bunke och vispa med elvisp tills den blivit nästan stel, ca 10 min. Klä en form med måtten ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper och pensla med olja.
  4. Tryck ut massan i formen. Låt stelna och skär den i 60 kuber.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-12-07

Den blev god, men för söt för min smak. Allting gick också väldigt mycket fortare, både kokandet och vispandet. Mina blev lite torra, hårda och smuliga eftersom jag vispade för länge. Men då vispade jag inte ens 5 minuter.