Chokladkaka med chokladglasyr
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Chokladkaka med chokladglasyr

0 (0 betyg)

Choklad ”extra allt” får du i denna saftiga chokladkaka som toppas med en oemotståndlig chokladglasyr med kondenserad mjölk.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 portioner
  • 150 g chokladknappar, mörka
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 2 ägg
Chokladglasyr:
  • 100 g chokladknappar, mörka
  • 1 dl kondenserad mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smöra och bröa en brödform som rymmer 1½ liter. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en slät chokladsmet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning i chokladen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna innan du tar ut den ur formen.

Chokladglasyr:

  1. 1

    Smält chokladen varsamt över vattenbad. Häll den kondenserade mjölken i en skål och rör varsamt ner chokladen. Bred glasyren direkt över kakan.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar