Chokladkaka med apelsin

Chokladkaka med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Choklad och apelsin är smakerna som skapar en riktig solskenshistoria. Här i en fluffig kaka med en gnutta likör.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl apelsinlikör, eller koncentrerad apelsinjuice
  • 100 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda rivet apelsinskal med likör (eller apelsinjuice) och apelsinsaft i en kastrull. Koka på svag värme tills vätskan är reducerad till hälften. Låt svalna.
  2. Smält smöret i en kastrull och tag bort från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner den nedkokta apelsinblandningen, chokladsmöret och vetemjölet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt svalna i formen. Vänd upp kakan på ett fat. Lägg på några stjärnpepparkaksmått. Häll florsocker i en liten sil och sikta försiktigt sockret i måtten till ett vackert mönster.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-11-22

Till Conny Thorsélius: Det ska vara skal och saft av 1 apelsin, och en 0,5 dl apelsinlikör eller koncentrerad apelsinjuice.

Conny Thorsélius

2016-11-11

Hur ska jag tolka " 2 apelsiner, rivet skal och hälften pressad saft"?

Chokladkaka med apelsin
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl apelsinlikör, eller koncentrerad apelsinjuice
  • 100 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Chokladkaka med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

Choklad och apelsin är smakerna som skapar en riktig solskenshistoria. Här i en fluffig kaka med en gnutta likör.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda rivet apelsinskal med likör (eller apelsinjuice) och apelsinsaft i en kastrull. Koka på svag värme tills vätskan är reducerad till hälften. Låt svalna.
  2. Smält smöret i en kastrull och tag bort från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner den nedkokta apelsinblandningen, chokladsmöret och vetemjölet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt svalna i formen. Vänd upp kakan på ett fat. Lägg på några stjärnpepparkaksmått. Häll florsocker i en liten sil och sikta försiktigt sockret i måtten till ett vackert mönster.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-11-22

Till Conny Thorsélius: Det ska vara skal och saft av 1 apelsin, och en 0,5 dl apelsinlikör eller koncentrerad apelsinjuice.

Conny Thorsélius

2016-11-11

Hur ska jag tolka " 2 apelsiner, rivet skal och hälften pressad saft"?