Chokladfondant med lingonkolasås och punschgrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Underbart god och lyxig efterrätt med chokladfondant som serveras med lingon, kolasås och vispad grädde.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2.5 msk vetemjöl
  • Lingonkolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 1 dl frysta lingon, lätt tinade
  • Punschgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk punsch

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt med elvisp.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Blanda chokladen med äggvispet. Vänd ner mjölet och häll upp smeten i sex smörade ugnssäkra portionsformar. Grädda mitt i ugnen 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  4. Stjälp direkt upp på tallrikar och servera (man kan ev behöva dra runt kanten med en liten vass kniv så att de lossnar ur formen).

Lingonkolasås

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, ca 10 min. Rör i saltet.
  2. Vispa grädden fluffig och smaka av med punsch. Strö lingon på fondanterna och häll kolasåsen över, servera med grädden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-10-10

supergod!

Liknande recept

Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbär- och kokosbräck

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(22)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2.5 msk vetemjöl
  • Lingonkolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 1 dl frysta lingon, lätt tinade
  • Punschgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk punsch

Chokladfondant med lingonkolasås och punschgrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Underbart god och lyxig efterrätt med chokladfondant som serveras med lingon, kolasås och vispad grädde.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt med elvisp.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Blanda chokladen med äggvispet. Vänd ner mjölet och häll upp smeten i sex smörade ugnssäkra portionsformar. Grädda mitt i ugnen 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  4. Stjälp direkt upp på tallrikar och servera (man kan ev behöva dra runt kanten med en liten vass kniv så att de lossnar ur formen).

Lingonkolasås

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, ca 10 min. Rör i saltet.
  2. Vispa grädden fluffig och smaka av med punsch. Strö lingon på fondanterna och häll kolasåsen över, servera med grädden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-10-10

supergod!

Liknande recept

Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbär- och kokosbräck

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(22)