Chokladfondant med ananas och passionsfrukt

Chokladfondant med ananas och passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(132)

Frisk ananas och passionsfrukt passar perfekt till en mäktig chokladfondant.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 0.75 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70 % kakaohalt, ev smaksatt
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 0.5 ananas
  • 3 passionsfrukter
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält. Blanda smör och choklad med socker och ägg.
  2. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i släta, höga muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Skala ananasen och skär bort roten. Skär ananasköttet i mindre bitar. Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna och blanda med ananasbitarna. Vispa grädden.
  4. Ta försiktigt bort formarna, lägg en fondant på en tallrik. Klicka på grädde och frukt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2011-12-21

nyårsefterrätt

Chokladfondant med ananas och passionsfrukt
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.75 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70 % kakaohalt, ev smaksatt
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 0.5 ananas
  • 3 passionsfrukter
  • 1 dl grädde

Chokladfondant med ananas och passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(132)

Frisk ananas och passionsfrukt passar perfekt till en mäktig chokladfondant.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält. Blanda smör och choklad med socker och ägg.
  2. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i släta, höga muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 7 min. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Skala ananasen och skär bort roten. Skär ananasköttet i mindre bitar. Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna och blanda med ananasbitarna. Vispa grädden.
  4. Ta försiktigt bort formarna, lägg en fondant på en tallrik. Klicka på grädde och frukt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2011-12-21

nyårsefterrätt