
Chokladdoppade apelsiner
Betyg (1-5):
Syrliga apelsinfileér som doppas i varm mörk choklad och som stelnar i kylen. Så gott och friskt julgodis. Recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 apelsiner, grapefrukt eller annan citrusfrukt
- 100 g mörk choklad
Gör så här
- Skär bort fruktens skal med en kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut hinnfria klyftor.
- Smält chokladen över vattenbad, låt svalna lite.
- Doppa klyftorna i chokladen och lägg att stelna på ett bakplåtspapper.
- Skeda över lite extra choklad där det behövs. Ställ svalt tills chokladen stelnat. Servera samma dag.
Chokladdoppade apelsiner
Betyg (1-5):
Syrliga apelsinfileér som doppas i varm mörk choklad och som stelnar i kylen. Så gott och friskt julgodis. Recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär bort fruktens skal med en kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut hinnfria klyftor.
- Smält chokladen över vattenbad, låt svalna lite.
- Doppa klyftorna i chokladen och lägg att stelna på ett bakplåtspapper.
- Skeda över lite extra choklad där det behövs. Ställ svalt tills chokladen stelnat. Servera samma dag.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!