Chokladdoppad marsipanrulle

Chokladdoppad marsipanrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Mozartkulor fast rullade! Nötter strös ut och nötkräm bres ut över kavlad marsipan. Sedan doppar man bara ena halvan lite elegant.

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
25 stycken
  • 400 g marsipan
  • 1 dl finhackade, rostade hasselnötter
  • 1 dl hasselnötskräm
  • 100 g mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Kavla ut marsipanen till en rektangel, ca 20x30 cm. Strö nötterna på marsipanen och kavla igen så att de fastnar. Bred på hasselnötskrämen och rulla ihop. Plasta in och lägg i kylen ca 30 min.
  2. Skär rullen i ca 1 cm skivor. Doppa ena halvan av skivorna i smält choklad. Lägg på bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladdoppad marsipanrulle
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 400 g marsipan
  • 1 dl finhackade, rostade hasselnötter
  • 1 dl hasselnötskräm
  • 100 g mörk choklad, smält

Chokladdoppad marsipanrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Mozartkulor fast rullade! Nötter strös ut och nötkräm bres ut över kavlad marsipan. Sedan doppar man bara ena halvan lite elegant.

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
25 stycken

Gör så här

  1. Kavla ut marsipanen till en rektangel, ca 20x30 cm. Strö nötterna på marsipanen och kavla igen så att de fastnar. Bred på hasselnötskrämen och rulla ihop. Plasta in och lägg i kylen ca 30 min.
  2. Skär rullen i ca 1 cm skivor. Doppa ena halvan av skivorna i smält choklad. Lägg på bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!