Chokladbrownie med jordnötskolatäcke
  • Tid 40 min
  • Ugn 150-200º

Chokladbrownie med jordnötskolatäcke

2.8 (5 betyg)

Som om den ljuvligt chokladiga brownien inte vore nog – den täcks dessutom av ett segt jordnötskolatäcke. Mums!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 150-200º

Ingredienser

16 bitar
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
Topping
  • 100 g smör
  • 1.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl salta jordnötter, grovt hackade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Smält smör och socker tillsammans i en tjockbottnad kastrull under omrörning till ljusbrun färg.

  2. 2

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop.

  3. 3

    Tillsätt äggen och vispa med elvisp till en jämn smet. Smöra och pudra kakao i en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 15 min.

Topping:

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd ner jordnötterna.

  2. 2

    Höj ugnstemperaturen till 200°. Ta ut kakan ur ugnen och häll över toppingen. Grädda ytterligare 5 min. Låt kakan svalna före servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Jordnötterna går att byta ut mot till exempel pumpakärnor eller rostade hasselnötter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sonja

    Underbar, jag valde osaltade jordnötter