Chokladbavaroise med citrusfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En läcker dessert som fordrar en hel del pyssel i köket, men är väl värd besväret!

Tillagningstid: 4 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk gelatinpulver
  • 1 msk vatten
  • 3 ägg, endast gulor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl florsocker
  • 200 g grovhackad mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 1 dl socker, muscovado eller råsocker
  • 2 dl vatten
  • 4 apelsiner
  • 10 skivade kumquater

Gör så här

  1. Rör ut gelatinet i vattnet i en liten skål. Blanda ihop äggulor, mjölk och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen på svag värme och rör hela tiden. Det får inte koka, då stelnar äggen. Ta kastrullen från värmen när blandningen tjocknat.
  2. Tillsätt gelatinet och sedan chokladen, lite i taget. Rör till en blank, tjock smet. Låt smeten kallna. Vispa grädden och vänd ner den i den avsvalnade chokladsmeten. Häll upp i portionsglas, ställ i kylen och låt stå minst några timmar.
  3. Koka socker och vatten i en kastrull på ganska stark värme tills lagen tjocknat, cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen. Skala apelsinerna med en vass skalkniv. Skär sedan fruktköttet i skinnfria filéer. Garnera bavaroisen med apelsin och kumquat, skeda över sockerlag.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Päron i konjakslag med mintchokladsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 tsk gelatinpulver
  • 1 msk vatten
  • 3 ägg, endast gulor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl florsocker
  • 200 g grovhackad mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 1 dl socker, muscovado eller råsocker
  • 2 dl vatten
  • 4 apelsiner
  • 10 skivade kumquater

Chokladbavaroise med citrusfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En läcker dessert som fordrar en hel del pyssel i köket, men är väl värd besväret!

Tillagningstid: 4 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut gelatinet i vattnet i en liten skål. Blanda ihop äggulor, mjölk och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen på svag värme och rör hela tiden. Det får inte koka, då stelnar äggen. Ta kastrullen från värmen när blandningen tjocknat.
  2. Tillsätt gelatinet och sedan chokladen, lite i taget. Rör till en blank, tjock smet. Låt smeten kallna. Vispa grädden och vänd ner den i den avsvalnade chokladsmeten. Häll upp i portionsglas, ställ i kylen och låt stå minst några timmar.
  3. Koka socker och vatten i en kastrull på ganska stark värme tills lagen tjocknat, cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen. Skala apelsinerna med en vass skalkniv. Skär sedan fruktköttet i skinnfria filéer. Garnera bavaroisen med apelsin och kumquat, skeda över sockerlag.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Enkel chokladmousse

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Päron i konjakslag med mintchokladsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)