Chokladbavaroise med citrusfrukt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En läcker dessert som fordrar en hel del pyssel i köket, men är väl värd besväret!

Tillagningstid: 4 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 tsk gelatinpulver
  • 1 msk vatten
  • 3 ägg, endast gulor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl florsocker
  • 200 g grovhackad mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 1 dl socker, muscovado eller råsocker
  • 2 dl vatten
  • 4 apelsiner
  • 10 skivade kumquater

Gör så här

  1. Rör ut gelatinet i vattnet i en liten skål. Blanda ihop äggulor, mjölk och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen på svag värme och rör hela tiden. Det får inte koka, då stelnar äggen. Ta kastrullen från värmen när blandningen tjocknat.
  2. Tillsätt gelatinet och sedan chokladen, lite i taget. Rör till en blank, tjock smet. Låt smeten kallna. Vispa grädden och vänd ner den i den avsvalnade chokladsmeten. Häll upp i portionsglas, ställ i kylen och låt stå minst några timmar.
  3. Koka socker och vatten i en kastrull på ganska stark värme tills lagen tjocknat, cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen. Skala apelsinerna med en vass skalkniv. Skär sedan fruktköttet i skinnfria filéer. Garnera bavaroisen med apelsin och kumquat, skeda över sockerlag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusflarn

(4)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 tsk gelatinpulver
  • 1 msk vatten
  • 3 ägg, endast gulor
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl florsocker
  • 200 g grovhackad mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 1 dl socker, muscovado eller råsocker
  • 2 dl vatten
  • 4 apelsiner
  • 10 skivade kumquater

Chokladbavaroise med citrusfrukt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En läcker dessert som fordrar en hel del pyssel i köket, men är väl värd besväret!

Tillagningstid: 4 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut gelatinet i vattnet i en liten skål. Blanda ihop äggulor, mjölk och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen på svag värme och rör hela tiden. Det får inte koka, då stelnar äggen. Ta kastrullen från värmen när blandningen tjocknat.
  2. Tillsätt gelatinet och sedan chokladen, lite i taget. Rör till en blank, tjock smet. Låt smeten kallna. Vispa grädden och vänd ner den i den avsvalnade chokladsmeten. Häll upp i portionsglas, ställ i kylen och låt stå minst några timmar.
  3. Koka socker och vatten i en kastrull på ganska stark värme tills lagen tjocknat, cirka 15 minuter. Ta kastrullen från värmen. Skala apelsinerna med en vass skalkniv. Skär sedan fruktköttet i skinnfria filéer. Garnera bavaroisen med apelsin och kumquat, skeda över sockerlag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusflarn

(4)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten - Lotta Lundgren

(12)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies