Crema catalana med apelsin

Crema catalana med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Portionsskålar med gräddigt innehåll och bränd skorpa av råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 tsk råsocker

Gör så här

  1. Rör samman gulor och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfröna med grädde, mjölk och apelsinskal i en kastrull. Koka upp. Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
  2. Sätt ugnen på 125°. Fördela i portionsformar, cirka 2 deciliter. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om till cirka 2/3 av portionsformarnas höjd.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timma, eller tills de har stannat. Låt kallna och ställ i kylen, gärna över natten
  4. Innan servering, strö över ett tunt lager med råströsocker och bränn av ytan med gasolbrännare eller under grillelementet på 275 grader i ugnen någon minut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ola

2015-02-21

Fast utan apelsin blir det inte crema catalana :)

Utha

2014-12-30

Skippa apelsinen så blir det bättre :-)

Crema catalana med apelsin
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • 4 tsk råsocker

Crema catalana med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Portionsskålar med gräddigt innehåll och bränd skorpa av råsocker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner

Gör så här

  1. Rör samman gulor och socker. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfröna med grädde, mjölk och apelsinskal i en kastrull. Koka upp. Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under kraftig vispning.
  2. Sätt ugnen på 125°. Fördela i portionsformar, cirka 2 deciliter. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll kokande vatten runt om till cirka 2/3 av portionsformarnas höjd.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timma, eller tills de har stannat. Låt kallna och ställ i kylen, gärna över natten
  4. Innan servering, strö över ett tunt lager med råströsocker och bränn av ytan med gasolbrännare eller under grillelementet på 275 grader i ugnen någon minut.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ola

2015-02-21

Fast utan apelsin blir det inte crema catalana :)

Utha

2014-12-30

Skippa apelsinen så blir det bättre :-)