Choklad- och mintmousse

Choklad- och mintmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(131)

En vacker efterrätt som passar bra till kaffet.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 6 st chokladpraliner med mintsmak
  • 50 g ljus choklad

Gör så här

  1. Koka 1/3 av grädden i en kastrull. Ta den från plattan och blanda i mörk choklad och praliner så det smälter. Låt svalna i rumstemperatur.
  2. Vispa resten av grädden. Vänd ner den i chokladen. Rör försiktigt så att det inte blandar sig helt. Skeda upp i portionsglas och låt stelna i kylen minst 1 timme.
  3. Flaga den ljusa chokladen med osthyvel eller potatisskalare och lägg på moussen vid servering.

Tips

Du kan använda all sorts choklad med mintsmak istället för just praliner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-07

Hej Katarina! Med ljus choklad menar vi mjölkchoklad. Lycka till :)

Katarina

2019-12-27

Hej! Det står ljus choklad, är det vit choklad ni menar? Mvh Katarina

Wilhelm

2011-12-29

Tilltugg...

Joel

2011-12-29

Mellanmål

Joel

2011-12-29

Mellanmål

anna

2011-12-16

efterrätt?

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Choklad- och mintmousse
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 6 st chokladpraliner med mintsmak
  • 50 g ljus choklad

Choklad- och mintmousse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(131)

En vacker efterrätt som passar bra till kaffet.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka 1/3 av grädden i en kastrull. Ta den från plattan och blanda i mörk choklad och praliner så det smälter. Låt svalna i rumstemperatur.
  2. Vispa resten av grädden. Vänd ner den i chokladen. Rör försiktigt så att det inte blandar sig helt. Skeda upp i portionsglas och låt stelna i kylen minst 1 timme.
  3. Flaga den ljusa chokladen med osthyvel eller potatisskalare och lägg på moussen vid servering.

Tips

Du kan använda all sorts choklad med mintsmak istället för just praliner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-07

Hej Katarina! Med ljus choklad menar vi mjölkchoklad. Lycka till :)

Katarina

2019-12-27

Hej! Det står ljus choklad, är det vit choklad ni menar? Mvh Katarina

Wilhelm

2011-12-29

Tilltugg...

Joel

2011-12-29

Mellanmål

Joel

2011-12-29

Mellanmål

anna

2011-12-16

efterrätt?

Liknande recept

Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)