Choklad- och mandelmaränger
  • Tid 1 tim + 45 min i ugnen
  • Ugn 150º

Choklad- och mandelmaränger

3.55 (11 betyg)

Frasiga maränger med mandel och choklad.

  • Tillagningstid 1 tim + 45 min i ugnen
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

15 stycken
  • 200 g mandelspån
  • 8 ägg, endast vitan
  • 8 dl florsocker
  • 2.5 msk vaniljsocker
  • 1 tsk saft av citron
  • 80 g mörk choklad 70%
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta mandeln gyllene i torr stekpanna. Rör då och då, de blir lätt brända. Vispa ihop äggvita, florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke.

  2. 2

    Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa tills smeten blir 50–60°. Lyft bunken från kastrullen och ställ i iskallt vattenbad. Vispa tills marängen är kall, ca 10 min, för hand eller med elvisp.

  3. 3

    Vänd ner mandeln i marängen. Smält choklad under omrörning i vattenbad eller mikro. Vänd ner chokladen ”slarvigt” i marängen. Den ska vara marmorerad, så rör inte för mycket.

  4. 4

    Klicka ut marängen på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem torka i 30 min.

  5. 5

    Sätt ugnen på 150°. Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de går att lossa från bakplåtspapperet, ca 40 min. Låt kallna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar