Choklad- och apelsinmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.69 (54 betyg)

Saftiga muffins med hackad choklad och kokosflingor.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, sköljd, saft och rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g grovhackad mörk choklad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och apelsinsaft under vispning. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, apelsinskal och hackad choklad. Tillsätt blandningen till äggsmeten.
  2. Smörj en muffinsplåt och ströa med kokosflingor. Skeda upp smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Tips

Om du använder muffinsformar i papper, kan du strö kokosen ovanpå muffinsen

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna TS

2019-03-02

Ja, smakar precis som romerska bågar! Så goda. Det blev 12 st i amerikanska muffinsformar.

Linda

2013-09-13

Inget för mig men min sambo älskar dem! Hoppade över kokosen och gjorde dem i pappersformar. Blev precis 12 st i min muffinsplåt.

Kristina

2012-11-28

mums goda jag gjorde dem till min familj och receptet tyckte dem om

Checkbox Coop

2012-03-01

Gräddningstiden är 10-12 minuter (angiven i recepttexten). Tiden 30 minuter är en beräkning för hur lång tillagningstid det är för att göra alla moment i receptet.

Nena

2012-02-26

De är goda muffins, men det var för långt tid i ugnen och för hög värme enl. receptet, Jag sänkte till 200` och på 20 minuter

Mathilda

2012-01-31

Dessa blev jättegoda, smakar som romerska bågar! Dock blev de mer "mjölkchoklad" än "mörk choklad", så nästa gång jag gör dem ska jag ha i mer kakao.

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Kokostoppar med choklad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Aprikoser i vit choklad

Betyg
Betyg
(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, sköljd, saft och rivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g grovhackad mörk choklad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl kokosflingor

Choklad- och apelsinmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.69 (54 betyg)

Saftiga muffins med hackad choklad och kokosflingor.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och apelsinsaft under vispning. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, apelsinskal och hackad choklad. Tillsätt blandningen till äggsmeten.
  2. Smörj en muffinsplåt och ströa med kokosflingor. Skeda upp smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Tips

Om du använder muffinsformar i papper, kan du strö kokosen ovanpå muffinsen

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna TS

2019-03-02

Ja, smakar precis som romerska bågar! Så goda. Det blev 12 st i amerikanska muffinsformar.

Linda

2013-09-13

Inget för mig men min sambo älskar dem! Hoppade över kokosen och gjorde dem i pappersformar. Blev precis 12 st i min muffinsplåt.

Kristina

2012-11-28

mums goda jag gjorde dem till min familj och receptet tyckte dem om

Checkbox Coop

2012-03-01

Gräddningstiden är 10-12 minuter (angiven i recepttexten). Tiden 30 minuter är en beräkning för hur lång tillagningstid det är för att göra alla moment i receptet.

Nena

2012-02-26

De är goda muffins, men det var för långt tid i ugnen och för hög värme enl. receptet, Jag sänkte till 200` och på 20 minuter

Mathilda

2012-01-31

Dessa blev jättegoda, smakar som romerska bågar! Dock blev de mer "mjölkchoklad" än "mörk choklad", så nästa gång jag gör dem ska jag ha i mer kakao.

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Kokostoppar med choklad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladdoppad ananas

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Aprikoser i vit choklad

Betyg
Betyg
(9)