
En deg - 5 kakor
Gör en grunddeg och smaksätt den med dina egna favoriter t ex blåbär, tranbär, choklad eller mandel.
- 250 g rumsvarmt smör
- 2 dl råsocker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- Smaksättning 1:
- 100 g mörk choklad
- 1 dl mandel
- 1 citron, finrivet skal
- Smaksättning 2:
- 100 g vit choklad
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl gula russin
- Smaksättning 3:
- 2 dl torkade tranbär
- 0.5 apelsin, finrivet skal
- Smaksättning 4:
- 1 dl torkade blåbär
- 1 dl osaltade pistagenötter
- Smaksättning 5:
- 1 dl non stop
- 1 dl hasselnötter
Gör så här
- Vispa smör och råsocker krämigt. Tillsätt ägg, mjöl, havregryn, bakpulver och salt.
- Hacka smaksättningen fint.
- Blanda in den i degen.
- Forma degen till en rulle, cirka 5 centimeter tjock. Rulla in den i plastfilm och låt vila i frysen cirka 30 minuter. Skär rullen i 30 skivor med en tandad kniv, det gör inget om de smular sönder lite. Tryck till varje kaka och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175° cirka 10 minuter.
Tips

Gör dubbel sats och låt den ena rullen ligga kvar i frysen. Perfekt att ta fram, skära upp och grädda vid oväntat besök. (Håller cirka 3 månader i frys.)
En deg - 5 kakor
Gör en grunddeg och smaksätt den med dina egna favoriter t ex blåbär, tranbär, choklad eller mandel.
Gör så här
- Vispa smör och råsocker krämigt. Tillsätt ägg, mjöl, havregryn, bakpulver och salt.
- Hacka smaksättningen fint.
- Blanda in den i degen.
- Forma degen till en rulle, cirka 5 centimeter tjock. Rulla in den i plastfilm och låt vila i frysen cirka 30 minuter. Skär rullen i 30 skivor med en tandad kniv, det gör inget om de smular sönder lite. Tryck till varje kaka och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175° cirka 10 minuter.
Tips

Gör dubbel sats och låt den ena rullen ligga kvar i frysen. Perfekt att ta fram, skära upp och grädda vid oväntat besök. (Håller cirka 3 månader i frys.)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-08-28
Hej Gertrud. När vi har bakat det så har det funkat. Testa att ta lite i taget och arbeta in i degen. Mvh, Maja/redaktör
2020-07-13
Hej! Har försökt baka dessa men är det inte alldeles för mycket smör? Om jag jämför med andra recept borde det vara 150 g. Degen fryser knappt och förvandlas till flottiga pannkakor på plåten. Tacksam för råd!
2014-04-08
Kanon allroundkaka. Bara leta fram lite goda smaksättningar. Rör ihop allt och lägger i kyl/frys en stund så det går att skiva "degen". Brukar köra 175 grader i 10 min. Perfekt!
2014-03-31
@Gunilla Det ska vara 175º.
2014-03-28
När det här receptet stod med i Coop Mersmak (nr 12, 2011) stod det 175 grader i 10 min. Vad ska det vara egentligen???
2013-07-31
Efter fem minuter på 250 grader var mina kakor totalt svarta, vill inte veta vad som skulle hänt om de fått stå ytterligare fem minuter. Jag gräddade dem på 150 grader i femton minuter - supergoda! Tänk på att lägga de luftigt på plåten, de flyter ut väldigt mycket.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-08-28
Hej Gertrud. När vi har bakat det så har det funkat. Testa att ta lite i taget och arbeta in i degen. Mvh, Maja/redaktör
Gertrud
2020-07-13
Hej! Har försökt baka dessa men är det inte alldeles för mycket smör? Om jag jämför med andra recept borde det vara 150 g. Degen fryser knappt och förvandlas till flottiga pannkakor på plåten. Tacksam för råd!
Cajsa
2014-04-08
Kanon allroundkaka. Bara leta fram lite goda smaksättningar. Rör ihop allt och lägger i kyl/frys en stund så det går att skiva "degen". Brukar köra 175 grader i 10 min. Perfekt!
2014-03-31
@Gunilla Det ska vara 175º.
Gunilla
2014-03-28
När det här receptet stod med i Coop Mersmak (nr 12, 2011) stod det 175 grader i 10 min. Vad ska det vara egentligen???
Julia
2013-07-31
Efter fem minuter på 250 grader var mina kakor totalt svarta, vill inte veta vad som skulle hänt om de fått stå ytterligare fem minuter. Jag gräddade dem på 150 grader i femton minuter - supergoda! Tänk på att lägga de luftigt på plåten, de flyter ut väldigt mycket.