Chocolate chip cookies med polkagris

Chocolate chip cookies med polkagris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Stora sega chokladkakor med chokladbitar och polkagris. En riktigt enkelt recept som ger farligt goda kakor!

Tillagningstid: 25 min + 10 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl farinsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 100 g polkagrisar, krossade
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, kakao och bakpulver. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst med elvisp. Tillsätt ägget och mjölblandningen under vispning.
  2. Rör ner chokladen och hälften av polkagrisarna. Dela degen i 15 bitar och forma till bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna och strö över resten av polkagrisarna.
  3. Tryck till lätt så att polkagrisarna fastnar i degen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-25

Hej Lotta, sockret ska vispas ihop med smöret och vi beklagar att vi skrivit otydligt. Nu har vi ändrat i receptet och hoppas att du gör ett nytt försök!

Lotta

2022-05-19

Måste vara fel i receptet! Kakorna håller inte ihop trots att jag hade i mer smör. För mig ingår socker i ”torra” ingredienser! Dessa kakor (smulor) gick tyvärr rakt i soporna.

Chocolate chip cookies med polkagris
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl farinsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 100 g polkagrisar, krossade
  • 2 krm salt

Chocolate chip cookies med polkagris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Stora sega chokladkakor med chokladbitar och polkagris. En riktigt enkelt recept som ger farligt goda kakor!

Tillagningstid: 25 min + 10 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
15 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, kakao och bakpulver. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst med elvisp. Tillsätt ägget och mjölblandningen under vispning.
  2. Rör ner chokladen och hälften av polkagrisarna. Dela degen i 15 bitar och forma till bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna och strö över resten av polkagrisarna.
  3. Tryck till lätt så att polkagrisarna fastnar i degen. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på plåten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-25

Hej Lotta, sockret ska vispas ihop med smöret och vi beklagar att vi skrivit otydligt. Nu har vi ändrat i receptet och hoppas att du gör ett nytt försök!

Lotta

2022-05-19

Måste vara fel i receptet! Kakorna håller inte ihop trots att jag hade i mer smör. För mig ingår socker i ”torra” ingredienser! Dessa kakor (smulor) gick tyvärr rakt i soporna.