
Chilistekta revbensspjäll
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.25 kg tjockskuret revbensspjäll
- Sås:
- 2 gula lökar
- 1 msk olivolja
- 1 msk chilipulver eller 1 chili, urkärnad och finhackad
- 0.5 msk malen mald spiskummin
- 1.5 dl vatten
- 0.5 dl chilisås
- 1 msk ljus vinäger t ex äppelcidervinäger
- 0.5 dl brun farin eller råsocker
- 2 tsk worcestershiresås
- 2 msk honung
- 2 krm peppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Skala och hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till såsen. Pensla på hälften av såsen på spjällen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 1 tim 30 min, vänd köttet efter halva tiden och pensla med resten av såsen.
Servering
Servera med t ex Coleslaw och lök- och chilisåsen som tillbehör.
Liknande recept
Chilistekta revbensspjäll
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till såsen. Pensla på hälften av såsen på spjällen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 1 tim 30 min, vänd köttet efter halva tiden och pensla med resten av såsen.
Servering
Servera med t ex Coleslaw och lök- och chilisåsen som tillbehör.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!