Chili på högrev

Chili på högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(127)

Chiligryta med högrev, bönor och paprika. Toppa grytan med koriander och servera med nachochips. Enkelt och väldigt gott recept på chili!

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
  • 1 kg högrev
  • salt och svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 tsk fänkålsfrö, mortlade
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk vinäger
  • 420 g vita bönor i tomatsås
  • Till servering
  • gräddfil
  • färsk koriander
  • limeklyftor
  • tortillachips

Gör så här

  1. Tärna köttet i 3 cm stora bitar. Stek runtom i olja i en gryta.
  2. Tillsätt lök, paprika, vitlök, chili och torra kryddor och stek några minuter till.
  3. Häll på tomater, vatten, fond och vinäger och låt koka tills köttet lätt faller isär ca 2 timmar. Tillsätt ev mer vatten om det behövs under koktiden.
  4. Tillsätt bönorna och koka ytterligare 5 min. Servera med gräddfil, koriander, limeklyftor och tortillachips.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2020-10-16

Använde kidneybönor istället för vita stora bönor och hade i extra chiliflakes, då den färska chilin som jag hade hemma inte var så stark, samt lite rökt paprikapulver. Blev en grymt bra chiligryta

Susanne

2020-10-09

En chili till för mer sting. Sen kommer jag lägga i paprikan senare nästa gång för att behålla lite krispighet.

Chili på högrev
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 kg högrev
  • salt och svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • 2 gula lökar
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mald koriander
  • 1 tsk fänkålsfrö, mortlade
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk vinäger
  • 420 g vita bönor i tomatsås
  • Till servering
  • gräddfil
  • färsk koriander
  • limeklyftor
  • tortillachips

Chili på högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(127)

Chiligryta med högrev, bönor och paprika. Toppa grytan med koriander och servera med nachochips. Enkelt och väldigt gott recept på chili!

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner

Gör så här

  1. Tärna köttet i 3 cm stora bitar. Stek runtom i olja i en gryta.
  2. Tillsätt lök, paprika, vitlök, chili och torra kryddor och stek några minuter till.
  3. Häll på tomater, vatten, fond och vinäger och låt koka tills köttet lätt faller isär ca 2 timmar. Tillsätt ev mer vatten om det behövs under koktiden.
  4. Tillsätt bönorna och koka ytterligare 5 min. Servera med gräddfil, koriander, limeklyftor och tortillachips.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2020-10-16

Använde kidneybönor istället för vita stora bönor och hade i extra chiliflakes, då den färska chilin som jag hade hemma inte var så stark, samt lite rökt paprikapulver. Blev en grymt bra chiligryta

Susanne

2020-10-09

En chili till för mer sting. Sen kommer jag lägga i paprikan senare nästa gång för att behålla lite krispighet.