Chili con carne på högrev

Chili con carne på högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Härlig långkokt chiligryta på högrev med bönor.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i ugn + 8 tim blötläggning
Ugnstemperatur:150º
10 portioner
  • 2 dl torkade kidneybönor
  • 400 g högrev, bringa eller bog
  • 3 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • 800 g krossade tomater, på burk
  • 4 grillade paprikor, tärnade
  • 4 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • Till servering
  • gräddfil
  • färsk koriander
  • surdegsbröd
  • tortillachips

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna 8 timmar, gärna över natten. Skär fettet från köttet i små tärningar och skär köttet i fem cm stora bitar.
  2. Stek lök, vitlök och torra kryddor i olja tills löken mjuknar. Tillsätt fett och kött och salta ordentligt. Stek tills köttet fått färg runtom. Häll av vattnet från bönorna. Häll i bönor, tomater, paprikor, vatten och fond i grytan. Sätt ugnen på 150°.
  3. Sätt ett lock på grytan och ställ den i ugnen ca 4 timmar. Smaka av chilin med salt. Servera chilin med en klick gräddfil, koriander och bröd eller tortillachips.

Tips

Minska mängden chiliflakes för en mildare smak.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2019-10-25

Än så länge har vi inte smakat. Men det blir säkert gott. Men - i "filmen" talar Sara om fettet i köttet. Det såg jag nästan inget av - men mycket hinnor/senor.

Chili con carne på högrev
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 dl torkade kidneybönor
  • 400 g högrev, bringa eller bog
  • 3 gula lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • 800 g krossade tomater, på burk
  • 4 grillade paprikor, tärnade
  • 4 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • Till servering
  • gräddfil
  • färsk koriander
  • surdegsbröd
  • tortillachips

Chili con carne på högrev

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Härlig långkokt chiligryta på högrev med bönor.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i ugn + 8 tim blötläggning
Ugnstemperatur:150º
10 portioner

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna 8 timmar, gärna över natten. Skär fettet från köttet i små tärningar och skär köttet i fem cm stora bitar.
  2. Stek lök, vitlök och torra kryddor i olja tills löken mjuknar. Tillsätt fett och kött och salta ordentligt. Stek tills köttet fått färg runtom. Häll av vattnet från bönorna. Häll i bönor, tomater, paprikor, vatten och fond i grytan. Sätt ugnen på 150°.
  3. Sätt ett lock på grytan och ställ den i ugnen ca 4 timmar. Smaka av chilin med salt. Servera chilin med en klick gräddfil, koriander och bröd eller tortillachips.

Tips

Minska mängden chiliflakes för en mildare smak.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2019-10-25

Än så länge har vi inte smakat. Men det blir säkert gott. Men - i "filmen" talar Sara om fettet i köttet. Det såg jag nästan inget av - men mycket hinnor/senor.