Chili con carne i tacobåtar

Chili con carne i tacobåtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Lösningen när tacofredagen behöver uppdateras!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 oxfond ( i geléform)
  • 800 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • salt
  • 1 tsk socker
  • Till servering
  • 145 g stand´n´stuff soft mini tortilla (tacobåtar)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • röd chili, finhackad
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt färs, paprika och kryddor och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt tomater, vatten och fond. Låt puttra under lock ca 15 min. Tillsätt bönorna och låt puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev socker.
  3. Fyll tacobåtar med chili con carne och toppa med gräddfil, koriander och chili. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chili con carne i tacobåtar
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 oxfond ( i geléform)
  • 800 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • salt
  • 1 tsk socker
  • Till servering
  • 145 g stand´n´stuff soft mini tortilla (tacobåtar)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • röd chili, finhackad
  • 1 lime, i klyftor

Chili con carne i tacobåtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Lösningen när tacofredagen behöver uppdateras!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt färs, paprika och kryddor och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt tomater, vatten och fond. Låt puttra under lock ca 15 min. Tillsätt bönorna och låt puttra ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev socker.
  3. Fyll tacobåtar med chili con carne och toppa med gräddfil, koriander och chili. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!