Chicken tikka
  • Tid 165 min
  • Ugn 225º

Chicken tikka

2.56 (9 betyg)

En himla god variation av kryddor ger denna kyckling en fantastisk smak.

  • Tillagningstid 165 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfiléer av lår eller bröst
Marinad:
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela bröstfiléerna på längden om de är stora. Skala och hacka löken, pressa vitlöken. Blanda lök, yoghurt, citron, salt och kryddor i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och täck över. Låt stå i kylskåp minst 2 tim eller helst till nästa dag. Vänd bitarna någon gång under tiden.

  2. 2

    Lägg filéerna i en ugnssäker form och låt stå i mitten av ugnen tills köttet är färdigt, ca 20 min.

Servering

Servera med basmatiris, citronklyftor att pressa över och en blandad sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Man kan göra spett av kycklingen. Skär den då antingen i fyrkanter på ca 3 cm innan den läggs i marinaden, eller trä på filédelarna som de är på uppblötta träspett innan de steks/grillas.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar