Chicken tikka i muurikka
  • Tid 30 min + tid för marinering

Chicken tikka i muurikka

3.31 (39 betyg)

Kykling med smak av vitlök, citron, koriander och gurkmeja.

  • Tillagningstid 30 min + tid för marinering
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg kycklinglårfilé eller bröstfilé av kyckling
Marinad:
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 dl matyoghurt
  • 0.5 dl pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 tsk salt
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marinera minst två timmar eller över natten i kylskåp.

  2. 2

    Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar