Chicken tikka i muurikka

Chicken tikka i muurikka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Kykling med smak av vitlök, citron, koriander och gurkmeja.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklinglårfilé eller bröstfilé av kyckling
  • Marinad:
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 dl matyoghurt
  • 0.5 dl pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marinera minst två timmar eller över natten i kylskåp.
  2. Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinggryta med mango

Betyg
Betyg
(262)
Spara recept

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pasta med kyckling och tomater

Betyg
Betyg
(80)
Chicken tikka i muurikka
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg kycklinglårfilé eller bröstfilé av kyckling
  • Marinad:
  • 1 finhackad liten gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 dl matyoghurt
  • 0.5 dl pressad citron
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk malen koriander
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt

Chicken tikka i muurikka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Kykling med smak av vitlök, citron, koriander och gurkmeja.

Tillagningstid: 30 minuter + tid för marinering
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marinera minst två timmar eller över natten i kylskåp.
  2. Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklinggryta med mango

Betyg
Betyg
(262)
Spara recept

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pasta med kyckling och tomater

Betyg
Betyg
(80)