Chèvregratinerad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(117)

En lyckad variant på gratinerad getost, här med söta rotsaker och rostade frön.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
  • 2 msk pumpafrön eller solrosfrön

Gör så här

  1. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  2. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
  3. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-26

Hej Anna - vad roligt att höra!

Anna

2021-08-24

En rätt som blivit en riktig favorit!

Kjell

2016-12-29

Chevregratinerad rotselleri

Liknande recept

Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödbetspaj med quinoa och chèvre

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rödbetor med fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gravad oxfilé med picklad gulbeta och chevrekräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rostad morotsröra med chèvre, vitlök och knäckebröd

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
  • 2 msk pumpafrön eller solrosfrön

Chèvregratinerad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(117)

En lyckad variant på gratinerad getost, här med söta rotsaker och rostade frön.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  2. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
  3. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-26

Hej Anna - vad roligt att höra!

Anna

2021-08-24

En rätt som blivit en riktig favorit!

Kjell

2016-12-29

Chevregratinerad rotselleri

Liknande recept

Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödbetspaj med quinoa och chèvre

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rödbetor med fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rödbetor med chèvrecrème och pinjenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gravad oxfilé med picklad gulbeta och chevrekräm

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rostad morotsröra med chèvre, vitlök och knäckebröd

Betyg
Betyg
(3)