Chèvregratinerad rotselleri
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Chèvregratinerad rotselleri

2.73 (113 betyg)

En lyckad variant på gratinerad getost, här med söta rotsaker och rostade frön.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
  • 2 msk pumpafrön eller solrosfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.

  2. 2

    Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.

  3. 3

    Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kjell

    Chevregratinerad rotselleri