Chèvregratinerad rotselleri

Chèvregratinerad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(116)

En lyckad variant på gratinerad getost, här med söta rotsaker och rostade frön.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
  • 2 msk pumpafrön eller solrosfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  2. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
  3. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Anna - vad roligt att höra!

Kjell

2016-12-29

Chevregratinerad rotselleri

Chèvregratinerad rotselleri
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 200 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl färsk rosmarin, gärna på kvist
  • 2 msk pumpafrön eller solrosfrön

Chèvregratinerad rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(116)

En lyckad variant på gratinerad getost, här med söta rotsaker och rostade frön.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen.
  2. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
  3. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Anna - vad roligt att höra!

Kjell

2016-12-29

Chevregratinerad rotselleri