
Rostad pumpa och brysselkål med chèvre
Betyg (1-5):
Smakrik ugnsrostad pumpa och brysselkål som serveras med rostade valnötter chèvre och honung. Recept ur kokboken Chez Wood av Sofia Wood.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 1 kg butternutpumpa
- 250 g brysselkål
- 1 tsk mald koriander
- 0.5 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 1 dl valnötter
- 1 liten citron, finrivet skal och saft
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flytande honung
- 70 g machésallad
- flingsalt
- 150 g chèvre
Gör så här
- Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Ansa och halvera brysselkålen. Vänd runt pumpa och brysselkål med kryddor, salt och olja på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta mitt i ugnen 15 min. Strö över valnötterna och rosta ytterligare ca 10 min, tills pumpan är mjuk och har fått fin färg. Riv ev över citronskal och pressa saften över pumpan direkt på plåten.
- Ringla över olja och honung. Vänd runt med mâchesallad och flingsalt och lägg upp på ett fat. Toppa med bitar av chèvren.
Rostad pumpa och brysselkål med chèvre
Betyg (1-5):
Smakrik ugnsrostad pumpa och brysselkål som serveras med rostade valnötter chèvre och honung. Recept ur kokboken Chez Wood av Sofia Wood.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Ansa och halvera brysselkålen. Vänd runt pumpa och brysselkål med kryddor, salt och olja på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta mitt i ugnen 15 min. Strö över valnötterna och rosta ytterligare ca 10 min, tills pumpan är mjuk och har fått fin färg. Riv ev över citronskal och pressa saften över pumpan direkt på plåten.
- Ringla över olja och honung. Vänd runt med mâchesallad och flingsalt och lägg upp på ett fat. Toppa med bitar av chèvren.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!