Sallad med pumpa, päron och getost
Sallad med pumpa, päron och getost
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Sallad med pumpa, päron och getost

0 (0 betyg)

Härlig nötig smak av det brynta smöret och syran av citronen gör denna sallad oerhört god. Recept av: Tommy Myllymäki och foto: Charlie Drevstam

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g muscatpumpa, skalad och i grova bitar
  • 100 g smör
  • 2 schalottenlökar, fint skivade
  • 2 päron, i tunna skivor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 100 g getost
  • 1 dl pumpakärnor, rostade
  • salt, nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Smält och bryn smöret. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Häll över hälften av det brynta smöret. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills pumpan är mjuk, ca 30 min.

  2. 2

    Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronskal, citronsaft och resterande smör (värm det igen). Krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar