Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter

4.67 (3 betyg)

Lammfärsbiffar världens godaste vardagsmat, eller en fin festmiddag. En urgod rätt som passar till alla tillfällen.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g chèvre
  • 1 msk olivolja
Rotfruktssallad
  • 200 g morötter
  • 200 g rödbetor
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g salladsmix
  • ärtskott och extra chèvre
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Rotfruktssallad: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja på en plåt, salta och rosta mitt i ca 30 min.

  2. 2

    Blanda ströbrödet med vatten och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma till stora köttbullar.

  3. 3

    Tryck in en bit chèvre i varje köttbulle. Hetta upp olja i en stekpanna och genomstek biffarna. Vänd runt de rostade rotfrukterna med salladsmix och ärtskott och smula ev över lite chèvre.

  4. 4

    Dra ett varv med pepparkvarnen och ringla över olja. Garnera biffarna med timjan och servera till rotfrukterna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Fetaost funkar lika bra som chèvre i biffarna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar