Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter

Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lammfärsbiffar världens godaste vardagsmat, eller en fin festmiddag. En urgod rätt som passar till alla tillfällen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g chèvre
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rotfruktssallad
  • 200 g morot
  • 200 g rödbetor
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g salladsmix
  • ärtskott och extra chèvre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rotfruktssallad: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja på en plåt, salta och rosta mitt i ca 30 min.
  2. Blanda ströbrödet med vatten och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma till stora köttbullar.
  3. Tryck in en bit chèvre i varje köttbulle. Hetta upp olja i en stekpanna och genomstek biffarna. Vänd runt de rostade rotfrukterna med salladsmix och ärtskott och smula ev över lite chèvre.
  4. Dra ett varv med pepparkvarnen och ringla över olja. Garnera biffarna med timjan och servera till rotfrukterna.

Tips

Fetaost funkar lika bra som chèvre i biffarna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk finhackad timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g chèvre
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Rotfruktssallad
  • 200 g morot
  • 200 g rödbetor
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g salladsmix
  • ärtskott och extra chèvre

Chèvrefyllda lammfärsbiffar och grönsallad med rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lammfärsbiffar världens godaste vardagsmat, eller en fin festmiddag. En urgod rätt som passar till alla tillfällen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rotfruktssallad: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja på en plåt, salta och rosta mitt i ca 30 min.
  2. Blanda ströbrödet med vatten och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma till stora köttbullar.
  3. Tryck in en bit chèvre i varje köttbulle. Hetta upp olja i en stekpanna och genomstek biffarna. Vänd runt de rostade rotfrukterna med salladsmix och ärtskott och smula ev över lite chèvre.
  4. Dra ett varv med pepparkvarnen och ringla över olja. Garnera biffarna med timjan och servera till rotfrukterna.

Tips

Fetaost funkar lika bra som chèvre i biffarna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!