
Chapatibröd med kokossmak
Betyg (1-5):
Att det är så enkelt att servera hembakt bröd!
Tillagningstid: 40 min
10 stycken
- 2 dl ljummet vatten
- 5 dl rågsikt
- kokosfett till stekning
- 1 tsk salt
Gör så här
- Häll vatten och salt i en degblandare. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släpper från kanterna.
- Dela i tio småbitar och rulla bollar. Kavla ut bollarna tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i kokosfett på båda sidorna tills de är gyllene.
Chapatibröd med kokossmak
Betyg (1-5):
Att det är så enkelt att servera hembakt bröd!
Tillagningstid: 40 min
10 stycken
Gör så här
- Häll vatten och salt i en degblandare. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släpper från kanterna.
- Dela i tio småbitar och rulla bollar. Kavla ut bollarna tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i kokosfett på båda sidorna tills de är gyllene.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-03-13
Hej jag är född och uppvuxen i Indien och är gujarati. I mitt hem i Sverige gör jag chapati nästan varje dag. När man säger chapati så steker man inte. Chapati är att man äter med ghee (smält smör )eller utan. När man steker chapati kallas det Paratha i Indien. När man friterar kallas det puri. När man lägger kryddor i chapati så kallas det Thepla.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Saheli
2021-03-13
Hej jag är född och uppvuxen i Indien och är gujarati. I mitt hem i Sverige gör jag chapati nästan varje dag. När man säger chapati så steker man inte. Chapati är att man äter med ghee (smält smör )eller utan. När man steker chapati kallas det Paratha i Indien. När man friterar kallas det puri. När man lägger kryddor i chapati så kallas det Thepla.