Chapatibröd med kokossmak

Chapatibröd med kokossmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Att det är så enkelt att servera hembakt bröd!

Tillagningstid: 40 min
10 stycken
  • 2 dl ljummet vatten
  • 5 dl rågsikt
  • kokosfett till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Häll vatten och salt i en degblandare. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släpper från kanterna.
  2. Dela i tio småbitar och rulla bollar. Kavla ut bollarna tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i kokosfett på båda sidorna tills de är gyllene.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saheli

2021-03-13

Hej jag är född och uppvuxen i Indien och är gujarati. I mitt hem i Sverige gör jag chapati nästan varje dag. När man säger chapati så steker man inte. Chapati är att man äter med ghee (smält smör )eller utan. När man steker chapati kallas det Paratha i Indien. När man friterar kallas det puri. När man lägger kryddor i chapati så kallas det Thepla.

Chapatibröd med kokossmak
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 dl ljummet vatten
  • 5 dl rågsikt
  • kokosfett till stekning
  • 1 tsk salt

Chapatibröd med kokossmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Att det är så enkelt att servera hembakt bröd!

Tillagningstid: 40 min
10 stycken

Gör så här

  1. Häll vatten och salt i en degblandare. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen släpper från kanterna.
  2. Dela i tio småbitar och rulla bollar. Kavla ut bollarna tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i kokosfett på båda sidorna tills de är gyllene.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saheli

2021-03-13

Hej jag är född och uppvuxen i Indien och är gujarati. I mitt hem i Sverige gör jag chapati nästan varje dag. När man säger chapati så steker man inte. Chapati är att man äter med ghee (smält smör )eller utan. När man steker chapati kallas det Paratha i Indien. När man friterar kallas det puri. När man lägger kryddor i chapati så kallas det Thepla.