Pinnbröd med grillkorv
Pinnbröd med grillkorv
  • Tid 25 min
  • Ugn 250º
  • Svårighetsgrad Enkel

Pinnbröd med grillkorv

3.29 (38 betyg)

Allt-i-ett. Korv inrullade i hemmagjorda korvböd som gräddas direkt vid grillning.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 250º
  • Svårighetsgrad Enkel
Korvgulasch Smakrikt

Ingredienser

10 stycken
Ingredienser:
  • 10 grillkorvar
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g margarin
  • 1.5 dl mjölk eller filmjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna, med en gaffel eller i matberedare till en gryning massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop degen.

  2. 2

    Dela degen i bitar, en bit per korv. Rulla dem till smala längder. Fäst ena änden av längden på en pinne och linda degen runt pinnen i en gles spiral. Eller stick en grillkorv på en pinne och linda degen runt korven.

  3. 3

    Grädda över glöd 6-8 minuter. Vrid pinnarna under gräddningen så att bröden får färg runt om och blir genomgräddade. Pinnbröden kan också gräddas mitt i ugnen ca 10 minuter i 250° tills de fått fin färg.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hej

    Snälla hjälp mig ska baka det nu men jag måste veta om det blir gott gick precis och köpte allt som behövdes blir det gott snälla hjälp😌

  • Anna

    Det blev suveränt! Penslade med ägg och strödde på lite sesamfrön. Peppar för barnkalas!

  • johan vestblom

    vart lite missnöjd om jag ska vara ärlig, det är ju scones det man bakar efter de receptet, och inte pinnbröd :/

  • Johan

    Jag sökte på pinnbröd för att jag minns aldrig mängderna. Men det här var det knasigaste receptet jag sett, vet inte vad det är men det är INTE pinnbröd. Pinnbröd består av vetemjöl, bakpulver, salt och vatten eller mjölk. Man blandar vetemjöl, bakpulver och salt hemma i en påse. Tillsätter vatten på plats och knådar i påsen. Varför ska man överhuvudtaget ha i margarin? Om man ska ha i matfett är det förövrigt nyttigare med smör.