Chapati
  • Tid 50 min

Chapati

2.93 (14 betyg)

Runda, fina bröd som gräddas i stekpannan och serveras nygräddade till en gryta eller en god röra.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

12 st
  • 2 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk olja, t.ex. rapsolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Låt den vila 15-30 minuter. Dela sedan degen i 12 bitar och kavla ut varje del till tunna, runda kakor. Var generös med vetemjöl när du bakar ut brödet.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och grädda en kaka i taget utan fett eller olja. Vänd brödet när det börjar bli bubbligt och få färg. Grädda varje bröd sammanlagt 1-2 minuter på medelstark värme.

  3. 3

    Bröden smakar bäst färska. Linda in dem i en handduk eller lägg dem i en plastpåse om de inte ska ätas genast.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • thina charo

    Så bakar inte folket i kenya brödet ,lägger det i pannan och efter första vändningen så penslas olja på chapatin och vänds och penslas på andra sidan

  • j

    aaha jajajhaha

  • Kristoffer Saxin

    Detta var ett riktigt dåligt recept! Jag följde det till punkt & pricka & bröden blev stela som träbitar. Så här ska inte riktiga Chapati vara!