Chapati

Chapati

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Chapati är runda, fina bröd som gräddas i stekpannan och serveras nygräddade till en gryta eller en god röra.

Tillagningstid: 50 minuter
12 st
  • 2 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk olja, t.ex. rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Låt den vila 15-30 minuter.
  2. Dela degen i 12 bitar och kavla ut varje del till tunna, runda kakor. Var generös med vetemjöl när du bakar ut brödet.
  3. Hetta upp en stekpanna och grädda en kaka i taget utan fett eller olja. Vänd brödet när det börjar bli bubbligt och få färg. Grädda varje bröd ca 1-2 minuter på medelstark värme.

Tips

Bröden smakar bäst färska. Linda in dem i en handduk eller lägg dem i en plastpåse om de inte ska ätas genast.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-15

Hej Thina, det lät gott - så kan man också göra!

thina charo

2015-11-12

Så bakar inte folket i kenya brödet ,lägger det i pannan och efter första vändningen så penslas olja på chapatin och vänds och penslas på andra sidan

Kristoffer Saxin

2013-02-08

Detta var ett riktigt dåligt recept! Jag följde det till punkt & pricka & bröden blev stela som träbitar. Så här ska inte riktiga Chapati vara!

Chapati
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk olja, t.ex. rapsolja
  • 1 tsk salt

Chapati

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Chapati är runda, fina bröd som gräddas i stekpannan och serveras nygräddade till en gryta eller en god röra.

Tillagningstid: 50 minuter
12 st

Gör så här

  1. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Låt den vila 15-30 minuter.
  2. Dela degen i 12 bitar och kavla ut varje del till tunna, runda kakor. Var generös med vetemjöl när du bakar ut brödet.
  3. Hetta upp en stekpanna och grädda en kaka i taget utan fett eller olja. Vänd brödet när det börjar bli bubbligt och få färg. Grädda varje bröd ca 1-2 minuter på medelstark värme.

Tips

Bröden smakar bäst färska. Linda in dem i en handduk eller lägg dem i en plastpåse om de inte ska ätas genast.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-15

Hej Thina, det lät gott - så kan man också göra!

thina charo

2015-11-12

Så bakar inte folket i kenya brödet ,lägger det i pannan och efter första vändningen så penslas olja på chapatin och vänds och penslas på andra sidan

Kristoffer Saxin

2013-02-08

Detta var ett riktigt dåligt recept! Jag följde det till punkt & pricka & bröden blev stela som träbitar. Så här ska inte riktiga Chapati vara!