Champinjonspett med vitlök och balsamvinäger

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Marinaden ger svamparna massor av smak. Komplettera gärna med andra grönsaksspett. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 15 min + tid att marinera
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 250 g små champinjoner
  • Marinad
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk hela korianderfrön (grovmortlade) eller 0,5 tsk malen koriander

Gör så här

  1. Halvera svamparna om de är stora och trä upp på spett.
  2. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Häll den över spetten och marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Grilla spetten runt om tills de är mjuka med fin färg, ca 10 min. Salta och peppra. Ringla över resten av marinaden och servera direkt.

Tips

Blötlägg spetten först om de är gjorda av trä.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nicklas

2018-08-11

Enkelt o gott. Går även att steks i stekpannan

Lotta

2018-07-30

Härliga smaker som vid grillning ur marinaden!

Liknande recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Matkassens caesarsallad

(30)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(5)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

(1)

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Medelhavsinspirerad tapas

(41)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 250 g små champinjoner
  • Marinad
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk hela korianderfrön (grovmortlade) eller 0,5 tsk malen koriander

Champinjonspett med vitlök och balsamvinäger

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Marinaden ger svamparna massor av smak. Komplettera gärna med andra grönsaksspett. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 15 min + tid att marinera
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera svamparna om de är stora och trä upp på spett.
  2. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Häll den över spetten och marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Grilla spetten runt om tills de är mjuka med fin färg, ca 10 min. Salta och peppra. Ringla över resten av marinaden och servera direkt.

Tips

Blötlägg spetten först om de är gjorda av trä.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nicklas

2018-08-11

Enkelt o gott. Går även att steks i stekpannan

Lotta

2018-07-30

Härliga smaker som vid grillning ur marinaden!

Liknande recept

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Matkassens caesarsallad

(30)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(5)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

(1)

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Medelhavsinspirerad tapas

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies