Cha ca Hanoi

Cha ca Hanoi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vietnamesisk fiskrätt där dillen och ingefäran gör jobbet, och gurkmejan sätter färgen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
  • 750 g gös- eller hällefilé (odlad) skuren i 2 - 3 cm tjocka skivor
  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk nymald peppar
  • 1 tsk olja till woken
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 dl hackad dill
  • 3 hackade salladslökar
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 0.5 dl krossade jordnötter
  • Nouc cham - Dippsås:
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad grön eller röd chili
  • 3 msk lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 0.5 msk strimlad färsk mynta
  • 1 tunnt strimlad liten morot
  • 0.5 liten gurka, i mycket små kuber

Gör så här

  1. Lägg fiskfilébitarna i en skål och blanda med fisksås och peppar. Lår marinera cirka 2 timmar i kylskåp. Häll olja i en wok och hetta upp. Rör ner ingefära och gurkmeja. Tillsätt fisken, blanda och stek på medelvärme cirka 4 minuter. Blanda med dillen.
  2. Servera fisken med risnudlar överströdda med salladslök och koriander, krossade rostade jordnötter samt Nuoc Cham dipsås.

Nuoc cham - dipsås

  1. Blanda allt utom mynta, morot och gurka i en liten skål. se till att sockret löser sig ordentligt. Lägg i strimlade myntablad, morotsstrimlor och gurkkuber

Servering

Servera såsen i små separata skålar. Dippsåsen är ett givet tillbehör till vårrullar eller grillspett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cha ca Hanoi
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 750 g gös- eller hällefilé (odlad) skuren i 2 - 3 cm tjocka skivor
  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk nymald peppar
  • 1 tsk olja till woken
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 dl hackad dill
  • 3 hackade salladslökar
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 0.5 dl krossade jordnötter
  • Nouc cham - Dippsås:
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad grön eller röd chili
  • 3 msk lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 0.5 msk strimlad färsk mynta
  • 1 tunnt strimlad liten morot
  • 0.5 liten gurka, i mycket små kuber

Cha ca Hanoi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vietnamesisk fiskrätt där dillen och ingefäran gör jobbet, och gurkmejan sätter färgen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg fiskfilébitarna i en skål och blanda med fisksås och peppar. Lår marinera cirka 2 timmar i kylskåp. Häll olja i en wok och hetta upp. Rör ner ingefära och gurkmeja. Tillsätt fisken, blanda och stek på medelvärme cirka 4 minuter. Blanda med dillen.
  2. Servera fisken med risnudlar överströdda med salladslök och koriander, krossade rostade jordnötter samt Nuoc Cham dipsås.

Nuoc cham - dipsås

  1. Blanda allt utom mynta, morot och gurka i en liten skål. se till att sockret löser sig ordentligt. Lägg i strimlade myntablad, morotsstrimlor och gurkkuber

Servering

Servera såsen i små separata skålar. Dippsåsen är ett givet tillbehör till vårrullar eller grillspett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!