Cha ca Hanoi

Cha ca Hanoi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vietnamesisk fiskrätt där dillen och ingefäran gör jobbet, och gurkmejan sätter färgen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 750 g gös- eller hällefilé (odlad) skuren i 2 - 3 cm tjocka skivor
  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk nymald peppar
  • 1 tsk olja till woken
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 dl hackad dill
  • 3 hackade salladslökar
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 0.5 dl krossade jordnötter
  • Nouc cham - Dippsås:
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad grön eller röd chili
  • 3 msk lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 0.5 msk strimlad färsk mynta
  • 1 tunnt strimlad liten morot
  • 0.5 liten gurka, i mycket små kuber

Gör så här

  1. Lägg fiskfilébitarna i en skål och blanda med fisksås och peppar. Lår marinera cirka 2 timmar i kylskåp. Häll olja i en wok och hetta upp. Rör ner ingefära och gurkmeja. Tillsätt fisken, blanda och stek på medelvärme cirka 4 minuter. Blanda med dillen.
  2. Servera fisken med risnudlar överströdda med salladslök och koriander, krossade rostade jordnötter samt Nuoc Cham dipsås.

Nuoc cham - dipsås

  1. Blanda allt utom mynta, morot och gurka i en liten skål. se till att sockret löser sig ordentligt. Lägg i strimlade myntablad, morotsstrimlor och gurkkuber

Servering

Servera såsen i små separata skålar. Dippsåsen är ett givet tillbehör till vårrullar eller grillspett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Cha ca Hanoi
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 750 g gös- eller hällefilé (odlad) skuren i 2 - 3 cm tjocka skivor
  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk nymald peppar
  • 1 tsk olja till woken
  • 3 msk finhackad ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 dl hackad dill
  • 3 hackade salladslökar
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 0.5 dl krossade jordnötter
  • Nouc cham - Dippsås:
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad grön eller röd chili
  • 3 msk lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 0.5 msk strimlad färsk mynta
  • 1 tunnt strimlad liten morot
  • 0.5 liten gurka, i mycket små kuber

Cha ca Hanoi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Vietnamesisk fiskrätt där dillen och ingefäran gör jobbet, och gurkmejan sätter färgen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fiskfilébitarna i en skål och blanda med fisksås och peppar. Lår marinera cirka 2 timmar i kylskåp. Häll olja i en wok och hetta upp. Rör ner ingefära och gurkmeja. Tillsätt fisken, blanda och stek på medelvärme cirka 4 minuter. Blanda med dillen.
  2. Servera fisken med risnudlar överströdda med salladslök och koriander, krossade rostade jordnötter samt Nuoc Cham dipsås.

Nuoc cham - dipsås

  1. Blanda allt utom mynta, morot och gurka i en liten skål. se till att sockret löser sig ordentligt. Lägg i strimlade myntablad, morotsstrimlor och gurkkuber

Servering

Servera såsen i små separata skålar. Dippsåsen är ett givet tillbehör till vårrullar eller grillspett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)