Cashewfrikadeller
  • Tid 25 min

Cashewfrikadeller

4.47 (30 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

25 st
  • 100 g cashewnötter, naturella
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 dl koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd i en bunke.

  2. 2

    Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Vänd ihop nötblandningen, lök, vitlök, ost, koriander och salt. Blanda till en jämn smet och forma små bollar, de sväller vid tillagningen.

  3. 3

    Koka upp vatten och buljongtärningar. Sjud bollarna 5–7 min och häll av dem i ett durkslag. Värm smör och olja i en stekpanna och stek bollarna ca 3 min tills de fått fin färg.

  4. 4

    Servera med grönsaker och gärna nudlar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
En kall sås gjord på matyoghurt och sweet chilisås är gott till.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Jättegoda! Till å med vår kräsne 13-åring gillade. Tog ca 1/4 dl fryst koriander istf färsk.

  • Sara

    Supergoda! Alla mina tre barn älskade dem!

  • Elisabet

    Så goda!

  • Emelie

    Supergoda! Perfekta att frysa in om man vill ha en snabb middag senare i veckan. Jag använder rostade cashew, blir nötigare smak. Sen räcker det med två ägg, de håller ihop fint ändå.

Visa fler