Kycklingwok med cashewnötter
  • Tid 25 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Kycklingwok med cashewnötter

3.69 (61 betyg)

Ett perfekt sätt att laga mat på. Det blir både krispigt och smakrikt.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

6 portioner
  • 2 msk olja
  • 1 kg tunt skivad kycklingfilé
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 stor morot i sneda skivor
  • 250 g broccolibuketter
  • 1 rödlök i båtar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 purjolök i tunna skivor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 125 g sockerärtor
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl hoisinsås eller oystersås
  • 150 g torrostade cashewnötter
Till servering:
  • jasminris
  • japansk soja
  • ev sweet chilisås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna eller wok med hälften av oljan och stek kycklingen i 2 omgångar på båda sidor i 3 minuter. Krydda med halva mängden salt och peppar. Lägg kycklingen åt sidan.

  2. 2

    Woka grönsakerna i samma heta panna med restan av oljan under omrörning i cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen och smaksätt med sweet chili och oystersås och woka 2 minuter till. Tillsätt nötterna och smaka av med resterande salt och peppar.

  3. 3

    Servera med ris, japansk soja och eventuellt sweet chilisås.

Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pauline

    Tillsatte rejält med färsk ingefära hackad

  • Annelie

    Låter supergott!

  • Camillah8er

    Veggieteggie, verkar som jag struntar i sallad idag o bara äter kött

  • Åsa

    Mums! Gjorde med färska champinjoner i också, riktigt gott och enkelt.

Visa fler