Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

4.19 (26 betyg)

En plåt full med smak och färg! Recept ur kokboken plåtmat av Julia Tuvesson

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 400 g kokta svarta bönor, sköljda
  • 70 g naturella cashewnötter
  • 1 tsk salt
Kryddmarinad
  • 1 msk sambal oelek
  • 3 msk neutral olja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
Till servering
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 2 msk sesamfrön
  • guacamole
  • gräddfil
  • tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i ca 1 cm stora tärningar. Lägg potatis, bönor och grovhackade nötter på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med allt på plåten. Bred ut ordentligt över hela plåten och salta. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 20–30 min. Rör gärna om på plåten efter halva tiden.

  3. 3

    Strö salladslök, koriander och sesamfrön rätt på plåten över potatisen. Klicka på guacamole och gräddfil. Servera med varma tortillabröd och limeklyftor.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanne

    Denna rätt som både var enkel och riktigt god, kommer vi göra många gånger. Coop hade varken koriander eller salladslök. Tog min egenodlade persilja och gräslök. Blev jättegott.