Vegetarisk tacos med cashewfärs

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Dags för vegetarisk tacokväll med cashewfärs. Servera med grönsaker, böndipp och nachos. Det här är en ny tacofavorit!

Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 st liten gul lök, hackad
  • 1 påse tacokrydda (28 g)
  • 2 dl tacosås
  • Nachos med böndipp
  • 2 dl kokta blandade bönor
  • 2 dl tacosås
  • 2 dl gräddfil
  • nachochips
  • Tillbehör
  • mjuka och hårda taco
  • strimlad sallad
  • tärnad gurka
  • tärnade tomater
  • finhackad rödlök
  • majs
  • mosad avokado
  • gräddfil
  • koriander och limeklyftor

Gör så här

  1. Lägg nötterna i en bunke med rikligt med kallt vatten och låt stå 6 tim i rumstemperatur eller i kylen under natten. Skölj nötterna och låt dem rinna av i ett durkslag någon minut. Hacka nötterna till ett smul i en matberedare.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek nötterna med lök och tacokrydda under omrörning några minuter. Tillsätt tacosås och stek lite till.

Böndipp:

  1. Mosa bönorna och blanda med tacosåsen. Lägg i en skål och toppa med gräddfil. Bjud med nachochips att dippa.
  2. Värm ev tacobröden och servera med taconötterna och alla goda tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabelle

2021-02-25

Har gjort denna många gånger och faktiskt aldrig blötlagt cashewnötterna innan. Supergott!

Vegetarisk tacos med cashewfärs
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 st liten gul lök, hackad
  • 1 påse tacokrydda (28 g)
  • 2 dl tacosås
  • Nachos med böndipp
  • 2 dl kokta blandade bönor
  • 2 dl tacosås
  • 2 dl gräddfil
  • nachochips
  • Tillbehör
  • mjuka och hårda taco
  • strimlad sallad
  • tärnad gurka
  • tärnade tomater
  • finhackad rödlök
  • majs
  • mosad avokado
  • gräddfil
  • koriander och limeklyftor

Vegetarisk tacos med cashewfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Dags för vegetarisk tacokväll med cashewfärs. Servera med grönsaker, böndipp och nachos. Det här är en ny tacofavorit!

Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg nötterna i en bunke med rikligt med kallt vatten och låt stå 6 tim i rumstemperatur eller i kylen under natten. Skölj nötterna och låt dem rinna av i ett durkslag någon minut. Hacka nötterna till ett smul i en matberedare.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek nötterna med lök och tacokrydda under omrörning några minuter. Tillsätt tacosås och stek lite till.

Böndipp:

  1. Mosa bönorna och blanda med tacosåsen. Lägg i en skål och toppa med gräddfil. Bjud med nachochips att dippa.
  2. Värm ev tacobröden och servera med taconötterna och alla goda tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabelle

2021-02-25

Har gjort denna många gånger och faktiskt aldrig blötlagt cashewnötterna innan. Supergott!