
Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis
Vegetariska frikadeller på cashewnötter med smak av persilja och vitlök. Otroligt goda små vegobollar med en härlig sås att dippa i.
- 1 kg potatis
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Frikadeller:
- 100 g naturella cashewnötter
- 3 ägg
- 1.5 dl ströbröd
- 1.5 dl riven lagrad ost
- 0.5 riven liten gul lök
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 dl hackad bladpersilja
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Tillbehör:
- 2 morot
- 125 g salladsmix, 1 påse
- 1 msk olivolja
- 2 dl turkisk yoghurt
- 3 msk mango chutney
Gör så här
- Halvera potatisarna på längden och lägg dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 200° i 25–30 minuter.
- Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
- Forma små bollar, en dryg tesked räcker, de sväller vid tilagningen. Koka upp vatten och buljongtärningar.
- Sjud bollarna 5–7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Stek bollarna i en panna med smör och olja cirka 3 minuter tills de fått fin färg.
- Skala morötterna med en potatisskalare. Fortsätt att skala hela moroten tills inget återstår. Vänd ihop morotsgirlangerna med salladen, ringla över lite olivolja.
Blanda yoghurt och mango chutney till en kräm och servera till frikadellerna.
Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis
Vegetariska frikadeller på cashewnötter med smak av persilja och vitlök. Otroligt goda små vegobollar med en härlig sås att dippa i.
Gör så här
- Halvera potatisarna på längden och lägg dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen på 200° i 25–30 minuter.
- Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
- Forma små bollar, en dryg tesked räcker, de sväller vid tilagningen. Koka upp vatten och buljongtärningar.
- Sjud bollarna 5–7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Stek bollarna i en panna med smör och olja cirka 3 minuter tills de fått fin färg.
- Skala morötterna med en potatisskalare. Fortsätt att skala hela moroten tills inget återstår. Vänd ihop morotsgirlangerna med salladen, ringla över lite olivolja.
Blanda yoghurt och mango chutney till en kräm och servera till frikadellerna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-08-17
Det är olika rättigheter för spridning av recepten, men för just det här receptet går det bra.
2012-08-16
Får man låna bilden och receptet om man länkar hit?
2012-08-15
Får man låna bilden och receptet om man länkar hit?
2012-05-07
Sparrispotatis eller annan potatis, se receptet.
2012-05-06
Vad passar bra att ha till?
2012-04-28
Mycket goda! Kommer vi göra igen.
2012-04-27
Ska det vara 2 dl rivna vitkålsklyftor? Inte vitlöksklyfor? Förvirrande info! Jag tycker också att de blev för stabbiga, men de kanske skall vara så för att hålla ihop? Smaken var god.
2012-04-23
Tack för att du påpekade det. Jag har ändrat det.
2012-04-22
I receptet i Coop MerSmak står det 2 rivna vitlöksklyftor, inte 2 dl rivna vitkålsklyftor!
2012-04-21
Gjorde dubbel sats av frikadeller eftersom det är många moment och svårt att hinna på vardagar. Till min besvikelse blev de smaklösa och stabbiga, trots att jag använt västerbottenost. Funderar på om det är för mycket ströbröd i receptet...?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-08-17
Det är olika rättigheter för spridning av recepten, men för just det här receptet går det bra.
Emelie
2012-08-16
Får man låna bilden och receptet om man länkar hit?
Emelie
2012-08-15
Får man låna bilden och receptet om man länkar hit?
2012-05-07
Sparrispotatis eller annan potatis, se receptet.
Micha
2012-05-06
Vad passar bra att ha till?
Jenny
2012-04-28
Mycket goda! Kommer vi göra igen.
Inger Mossfeldt
2012-04-27
Ska det vara 2 dl rivna vitkålsklyftor? Inte vitlöksklyfor? Förvirrande info! Jag tycker också att de blev för stabbiga, men de kanske skall vara så för att hålla ihop? Smaken var god.
2012-04-23
Tack för att du påpekade det. Jag har ändrat det.
Linnea
2012-04-22
I receptet i Coop MerSmak står det 2 rivna vitlöksklyftor, inte 2 dl rivna vitkålsklyftor!
Stefan Björndal
2012-04-21
Gjorde dubbel sats av frikadeller eftersom det är många moment och svårt att hinna på vardagar. Till min besvikelse blev de smaklösa och stabbiga, trots att jag använt västerbottenost. Funderar på om det är för mycket ströbröd i receptet...?