Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis

Betyg (1-5):
4.09 (35 betyg)

Vegetariska frikadeller med smak av persilja och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Frikadeller:
  • 100 g naturella cashewnötter
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 0.5 riven liten gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Tillbehör:
  • 2 morötter
  • 125 g salladsmix, 1 påse
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney

Gör så här

  1. Halvera potatisarna på längden och lägg dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen 25–30 minuter.
  2. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  3. Forma små bollar, en dryg tesked räcker, de sväller vid tilagningen. Koka upp vatten och buljongtärningar.
  4. Sjud bollarna 5–7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Stek bollarna i en panna med smör och olja cirka 3 minuter tills de fått fin färg.
  5. Skala morötterna med en potatisskalare. Fortsätt att skala hela moroten tills inget återstår. Vänd ihop morotsgirlangerna med salladen, ringla över lite olivolja. <br>Blanda yoghurt och mango chutney till en kräm och servera till frikadellerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktör

2012-08-17

Det är olika rättigheter för spridning av recepten, men för just det här receptet går det bra.

Emelie

2012-08-16

Får man låna bilden och receptet om man länkar hit?

Emelie

2012-08-15

Får man låna bilden och receptet om man länkar hit?

Britta/webbredaktör

2012-05-07

Sparrispotatis eller annan potatis, se receptet.

Micha

2012-05-06

Vad passar bra att ha till?

Jenny

2012-04-28

Mycket goda! Kommer vi göra igen.

Inger Mossfeldt

2012-04-27

Ska det vara 2 dl rivna vitkålsklyftor? Inte vitlöksklyfor? Förvirrande info! Jag tycker också att de blev för stabbiga, men de kanske skall vara så för att hålla ihop? Smaken var god.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-23

Tack för att du påpekade det. Jag har ändrat det.

Linnea

2012-04-22

I receptet i Coop MerSmak står det 2 rivna vitlöksklyftor, inte 2 dl rivna vitkålsklyftor!

Stefan Björndal

2012-04-21

Gjorde dubbel sats av frikadeller eftersom det är många moment och svårt att hinna på vardagar. Till min besvikelse blev de smaklösa och stabbiga, trots att jag använt västerbottenost. Funderar på om det är för mycket ströbröd i receptet...?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(47)

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

(34)

Krämig potatiscurry

(11)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Frikadeller:
  • 100 g naturella cashewnötter
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 0.5 riven liten gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Tillbehör:
  • 2 morötter
  • 125 g salladsmix, 1 påse
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney

Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis

Betyg (1-5):
4.09 (35 betyg)

Vegetariska frikadeller med smak av persilja och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera potatisarna på längden och lägg dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen 25–30 minuter.
  2. Mixa nötterna fint i en matberedare. Blanda dem med ägg och ströbröd. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  3. Forma små bollar, en dryg tesked räcker, de sväller vid tilagningen. Koka upp vatten och buljongtärningar.
  4. Sjud bollarna 5–7 minuter och häll av dem i ett durkslag. Stek bollarna i en panna med smör och olja cirka 3 minuter tills de fått fin färg.
  5. Skala morötterna med en potatisskalare. Fortsätt att skala hela moroten tills inget återstår. Vänd ihop morotsgirlangerna med salladen, ringla över lite olivolja. <br>Blanda yoghurt och mango chutney till en kräm och servera till frikadellerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktör

2012-08-17

Det är olika rättigheter för spridning av recepten, men för just det här receptet går det bra.

Emelie

2012-08-16

Får man låna bilden och receptet om man länkar hit?

Emelie

2012-08-15

Får man låna bilden och receptet om man länkar hit?

Britta/webbredaktör

2012-05-07

Sparrispotatis eller annan potatis, se receptet.

Micha

2012-05-06

Vad passar bra att ha till?

Jenny

2012-04-28

Mycket goda! Kommer vi göra igen.

Inger Mossfeldt

2012-04-27

Ska det vara 2 dl rivna vitkålsklyftor? Inte vitlöksklyfor? Förvirrande info! Jag tycker också att de blev för stabbiga, men de kanske skall vara så för att hålla ihop? Smaken var god.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-23

Tack för att du påpekade det. Jag har ändrat det.

Linnea

2012-04-22

I receptet i Coop MerSmak står det 2 rivna vitlöksklyftor, inte 2 dl rivna vitkålsklyftor!

Stefan Björndal

2012-04-21

Gjorde dubbel sats av frikadeller eftersom det är många moment och svårt att hinna på vardagar. Till min besvikelse blev de smaklösa och stabbiga, trots att jag använt västerbottenost. Funderar på om det är för mycket ströbröd i receptet...?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(47)

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

(34)

Krämig potatiscurry

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies