Cashewburgare

Cashewburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 100 g skalade osaltade cashewnötter eller mandlar
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 1.5 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja till stekning
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 30 g rucola
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 skivade tomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • 1 dl cornichoner

Gör så här

  1. Mixa nötterna grovt i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa med nötterna. Forma smeten till 4 burgare och stek 2-3 min per sida i en stekpanna med olja och smör.
  2. Rosta och dela brödskivorna och fyll bröden med rucola, yoghurt, cashew-burgare, tomater och rödlöksringar. Toppa ev med paprikasås. Servera med cornichons.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cashewburgare
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g skalade osaltade cashewnötter eller mandlar
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 1.5 dl ströbröd
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 3 msk olja till stekning
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 30 g rucola
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 skivade tomater
  • 0.5 rödlök i ringar
  • 1 dl cornichoner

Cashewburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Mixa nötterna grovt i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa med nötterna. Forma smeten till 4 burgare och stek 2-3 min per sida i en stekpanna med olja och smör.
  2. Rosta och dela brödskivorna och fyll bröden med rucola, yoghurt, cashew-burgare, tomater och rödlöksringar. Toppa ev med paprikasås. Servera med cornichons.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!