Carnitas med mangosalsa

Carnitas med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 800 g fläskkarré
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 msk oregano
  • 1 msk chiliflakes
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 1 msk flingsalt
  • Mangosalsa:
  • 225 g tärnad tinad fryst mango
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • Till servering:
  • tortillabröd

Gör så här

  1. Mortla ihop fänkålsfrön och lagerblad. Lägg i en vitlöksklyfta och mortla ihop med kryddorna
  2. Strö ut oregano, chiliflakes, paprikapulver och flingsalt på en skärbräda. Häll ut kryddblandningen ur morteln och blanda med kryddorna på skärbrädan.
  3. Vänd köttskivorna i kryddblandningen och lägg direkt på grillen. Grilla 2-4 min per sida på direkt glöd. Skiva köttet i tunna skivor och lägg i ett tortillabröd tillsammans med mangosalsan.

Mangosalsa

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till mangosalsan och smaka av med salt.

Till servering

  1. Tortillabröd

Tips

Grilla hastigt tortillabröden vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carnitas med mangosalsa
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g fläskkarré
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 2 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 msk oregano
  • 1 msk chiliflakes
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 1 msk flingsalt
  • Mangosalsa:
  • 225 g tärnad tinad fryst mango
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • Till servering:
  • tortillabröd

Carnitas med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Mortla ihop fänkålsfrön och lagerblad. Lägg i en vitlöksklyfta och mortla ihop med kryddorna
  2. Strö ut oregano, chiliflakes, paprikapulver och flingsalt på en skärbräda. Häll ut kryddblandningen ur morteln och blanda med kryddorna på skärbrädan.
  3. Vänd köttskivorna i kryddblandningen och lägg direkt på grillen. Grilla 2-4 min per sida på direkt glöd. Skiva köttet i tunna skivor och lägg i ett tortillabröd tillsammans med mangosalsan.

Mangosalsa

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till mangosalsan och smaka av med salt.

Till servering

  1. Tortillabröd

Tips

Grilla hastigt tortillabröden vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!