Canneloni med kronärtskocka och pecorino

Canneloni med kronärtskocka och pecorino

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En riktigt snabb middag som smakar genuint italienskt.

Tillagningstid: 15 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g färska pastaplattor
  • 250 g ricotta ost
  • 350 g marinerade kronärtskockshjärtan
  • 500 g tomatsås
  • 2 dl vatten
  • 100 g finriven pecorinoost eller parmesan
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg ut pastaplattorna på köksbänken och bred på ricottaosten.
  2. Fördela hackade kronärtskockshjärtan ovanpå och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnsform.
  4. Vispa ihop tomatsås och vatten. Häll det över. Strö över ost och peppra.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera med grönsallad.

Tips

Garnera med färsk salvia. Tillsätt gärna hackad salvia i tomatsåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-12-11

Gjort denna flera gånger nu och fått den att bli jättegod. Använder färdiginlagda kronärtskockor med mycket smak och saltar med örtsalt på ricottan innan jag rullar ihop cannelloni-rullarna. Blir stor skillnad, för ricottan är väldigt smaklös annars (även om den är ihop med smakrik kronärtskocka, har jag märkt). Senast saltade jag och det blev verkligen JÄTTEGOTT (ändrade inget annat sedan tidigare). Använder mutti-pizzatopping som tomatsåsen och finriven pecorino. Och vid servering, färskmalen svartpeppar. Och ett glas vitt chardonnay (finns alkoholfritt 0.5% eller 2,2% om man inte vill dricka vin till vardags) Relativt snabb o enkel rätt, men kan som sagt bli riktigt GOD och passa till fest, alt vardagsfestligt. Mums :)

Linn

2016-08-02

Ganska god. Pecorino är ju underbar smak på, medan fyllningen blev lite smaklös för min del. Kanske mer smak på kronärtskockorna kunde lyfta det, och lite salt i ricottan kanske.. Det kanske hade räckt om skockorna hade mer smak, så kunde ricottan komplementera med sin mildhet.. Jag öppnade rullarna och saltade på innehållet (örtsalt trocomare) för att tycka det var gott, men hade gärna haft mer "smak" ändå. Någon rekommendation på inläggning av kronärtskockorna, och/eller rek på typ av färdigmarinerade?

Liknande recept

Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)
Canneloni med kronärtskocka och pecorino
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 250 g färska pastaplattor
  • 250 g ricotta ost
  • 350 g marinerade kronärtskockshjärtan
  • 500 g tomatsås
  • 2 dl vatten
  • 100 g finriven pecorinoost eller parmesan
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • sallad

Canneloni med kronärtskocka och pecorino

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En riktigt snabb middag som smakar genuint italienskt.

Tillagningstid: 15 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut pastaplattorna på köksbänken och bred på ricottaosten.
  2. Fördela hackade kronärtskockshjärtan ovanpå och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnsform.
  4. Vispa ihop tomatsås och vatten. Häll det över. Strö över ost och peppra.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera med grönsallad.

Tips

Garnera med färsk salvia. Tillsätt gärna hackad salvia i tomatsåsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-12-11

Gjort denna flera gånger nu och fått den att bli jättegod. Använder färdiginlagda kronärtskockor med mycket smak och saltar med örtsalt på ricottan innan jag rullar ihop cannelloni-rullarna. Blir stor skillnad, för ricottan är väldigt smaklös annars (även om den är ihop med smakrik kronärtskocka, har jag märkt). Senast saltade jag och det blev verkligen JÄTTEGOTT (ändrade inget annat sedan tidigare). Använder mutti-pizzatopping som tomatsåsen och finriven pecorino. Och vid servering, färskmalen svartpeppar. Och ett glas vitt chardonnay (finns alkoholfritt 0.5% eller 2,2% om man inte vill dricka vin till vardags) Relativt snabb o enkel rätt, men kan som sagt bli riktigt GOD och passa till fest, alt vardagsfestligt. Mums :)

Linn

2016-08-02

Ganska god. Pecorino är ju underbar smak på, medan fyllningen blev lite smaklös för min del. Kanske mer smak på kronärtskockorna kunde lyfta det, och lite salt i ricottan kanske.. Det kanske hade räckt om skockorna hade mer smak, så kunde ricottan komplementera med sin mildhet.. Jag öppnade rullarna och saltade på innehållet (örtsalt trocomare) för att tycka det var gott, men hade gärna haft mer "smak" ändå. Någon rekommendation på inläggning av kronärtskockorna, och/eller rek på typ av färdigmarinerade?

Liknande recept

Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)