Cannelloni med röda linser & fetaost

Cannelloni med röda linser & fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(73)

Enkelt recept på vegetariska cannelloni med spenat, linser och fetaost. Perfekt vardagsmiddag för hela familjen!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 pkt kokta röda linser (285 g)
  • 150 g fetaost
  • 30 g babyspenat
  • 0.5 kruka basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 pkt färska pastaplattor (250 g)
  • 1 burk färdig tomatsås (500 g)
  • 3 dl riven ost
  • sallad till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda linser, fetaost, spenat, basilika och crème fraiche till en röra. Bred ut röran på pastaplattorna och rulla ihop. Skär ev rullarna på mitten så att de passar i små portionsformar, eller lägg dem i en stor form.
  2. Täck rullarna med tomatsås och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med en grön sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Suzanne

2020-04-17

Jättegott recept! Men med åren har jag blivit lite lat och kör en lite snabbare lasagnevariant; Blanda alla ingredienser till en smet och lägg sedan lite i en ugnsform sen pastaplatta, lite mer smet och pastaplatta. Som en lasagne, ni fattar. Enklare tycker jag, men lika gott!

Anders K

2019-08-29

Otroligt god rätt som passar perfekt i lunchlådan.

Maria

2018-09-20

Jag skippar basilikan och har en chilicremefraiche och en vanlig. Jättegott! Min favoriträtt!

Lena

2017-11-26

jättegott! Du kan gärna halvera mängden créme fraiche och ost. Jag kommer att krydda lite mer nästa gång.

Pernilla

2017-09-08

Min absoluta favoriträtt! Brukar frysa in och ha till lunch på jobbet! Ett tips är att pensla lasagneplattorna med varmt vatten för att mjuka upp dem.

Mia

2017-08-19

Det här är nog mitt favoritrecept av alla recept jag provat på coop.se. Så himla gott!

Lena

2016-11-22

Det går lättare att rulla om smeten får ligga en stund på plattan och mjuka upp den

Josefine

2015-06-08

Jättegott! Fast det svårt att rulla lasagneplattorna, de gick bara sönder. An?vändernog cannelloni-rör nästa gång.

Åsa Appelqvist

2015-06-05

Gjorde detta recept ur Medmera. Där stod ingenting om att linserna skulle vara kokta... Blev lite knaprigt! Annars mycket gott!

Cannelloni med röda linser & fetaost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 pkt kokta röda linser (285 g)
  • 150 g fetaost
  • 30 g babyspenat
  • 0.5 kruka basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 pkt färska pastaplattor (250 g)
  • 1 burk färdig tomatsås (500 g)
  • 3 dl riven ost
  • sallad till servering

Cannelloni med röda linser & fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(73)

Enkelt recept på vegetariska cannelloni med spenat, linser och fetaost. Perfekt vardagsmiddag för hela familjen!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda linser, fetaost, spenat, basilika och crème fraiche till en röra. Bred ut röran på pastaplattorna och rulla ihop. Skär ev rullarna på mitten så att de passar i små portionsformar, eller lägg dem i en stor form.
  2. Täck rullarna med tomatsås och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med en grön sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Suzanne

2020-04-17

Jättegott recept! Men med åren har jag blivit lite lat och kör en lite snabbare lasagnevariant; Blanda alla ingredienser till en smet och lägg sedan lite i en ugnsform sen pastaplatta, lite mer smet och pastaplatta. Som en lasagne, ni fattar. Enklare tycker jag, men lika gott!

Anders K

2019-08-29

Otroligt god rätt som passar perfekt i lunchlådan.

Maria

2018-09-20

Jag skippar basilikan och har en chilicremefraiche och en vanlig. Jättegott! Min favoriträtt!

Lena

2017-11-26

jättegott! Du kan gärna halvera mängden créme fraiche och ost. Jag kommer att krydda lite mer nästa gång.

Pernilla

2017-09-08

Min absoluta favoriträtt! Brukar frysa in och ha till lunch på jobbet! Ett tips är att pensla lasagneplattorna med varmt vatten för att mjuka upp dem.

Mia

2017-08-19

Det här är nog mitt favoritrecept av alla recept jag provat på coop.se. Så himla gott!

Lena

2016-11-22

Det går lättare att rulla om smeten får ligga en stund på plattan och mjuka upp den

Josefine

2015-06-08

Jättegott! Fast det svårt att rulla lasagneplattorna, de gick bara sönder. An?vändernog cannelloni-rör nästa gång.

Åsa Appelqvist

2015-06-05

Gjorde detta recept ur Medmera. Där stod ingenting om att linserna skulle vara kokta... Blev lite knaprigt! Annars mycket gott!