Cannelloni med linser och soltorkade tomater
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Cannelloni med linser och soltorkade tomater

3.56 (18 betyg)

Vegetariska cannellonis fyllda med linser, morot och soltorkade tomater.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 10 torkade lasagneplattor
  • 350 g morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 150 g soltorkade tomater, hackade
  • 1 dl torkade röda linser
Bechamelsås
  • 25 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl finriven Grana padano
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 200 g morötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp saltat vatten till pastan. Fräs morot, lök, vitlök och rosmarin i olja och tomatpuré. Tillsätt vatten, soltorkade tomater och linser, låt puttra ihop tills linserna är mjuka.

  2. 2

    Koka pastaplattorna mjuka och kyl ner dem i kallt vatten. Lägg ut plattorna på bänken och fördela fyllningen på plattorna. Rulla ihop från långsidan och lägg rullarna i en oljad ugnsform.

Béchamelsås:

  1. 1

    Smält smöret och tillsätt mjölet. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en slät sås. Tillsätt hälften av den rivna osten och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Häll såsen över rullarna och strö över riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med tunt hyvlade morötter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Istället för att göra rullar, varva de kokta pastaplattorna med fyllningen och såsen och gratinera.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Charlotta Lord! Klibbar de ihop trots att du spolat dem med kallt vatten? Du kan prova lite olja i kokvattnet, eller att använda färska pastaplattor. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

  • Charlotta Lord

    Omöjligt att rulla de kokta plattorna, plattorna fastar ihop under kokningen, smaken är bra. Receptet behöver förbättras om det ska fungera som vardagsmat

  • Katarina

    Såsen blev mycket god, men nästa gång gör jag lasagne. Det var svårt att rulla, så det blev lite sås i relation till pasta.

  • Ana Perez

    Såååå gott!!jag gjorde det med glutenfria spaghetti och lite fetaost. sen gratinerade jag det i ugnen.Verkligen supergod!Tack!

Visa fler