Cannelloni med linser och soltorkade tomater
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Cannelloni med linser och soltorkade tomater

3 (1 betyg)

Vegetariska cannelonis fyllda med linser, morot och soltorkade tomater.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 10 torkade lasagneplattor
  • 350 g morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 150 g soltorkade tomater, hackade
  • 1 dl torkade röda linser
Bechamelsås
  • 25 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl finriven Grana padano
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 200 g morötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp saltat vatten till pastan. Fräs morot, lök, vitlök och rosmarin i olja och tomatpuré. Tillsätt vatten, soltorkade tomater och linser, låt puttra ihop tills linserna är mjuka.

  2. 2

    Koka pastaplattorna mjuka och kyl ner dem i kallt vatten. Lägg ut plattorna på bänken och fördela fyllningen på plattorna. Rulla ihop från långsidan och lägg rullarna i en oljad ugnsform.

Béchamelsås:

  1. 1

    Smält smöret och tillsätt mjölet. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en slät sås. Tillsätt hälften av den rivna osten och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Häll såsen över rullarna och strö över riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med tunt hyvlade morötter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Istället för att göra rullar, varva de kokta pastaplattorna med fyllningen och såsen och gratinera.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maja

    För mycket soltorkade tomater, tog över lite för mycket. Svårt att rulla på längden, fick rulla kortsidan istället. Vissa plattor fastnade i varandra och gick sönder. Men väldigt gott!